Közel 18 év után búcsúzott a top tízből Rafael Nadal

2023. március 20.
by cort

A tenisztörténelem egyik legnagyobb sorozata szakadt meg a mai napon, Rafael Nadal 912 hetet követően búcsúzott a top tízből

Az előző hetekben már tudni lehetett, hogy mivel a spanyol játékos nem lett ott Indian Wellsben, így megtörténik az, amire 2005 áprilisa óta nem volt példa, Nadal nem lesz tagja a világranglista első tíz játékosának.

„Természetesen jobban szeretek a top 10 tagja lenni, de el kell fogadni a dolgokat, amik jönnek. Az utóbbi 18 évben elszenvedett sérüléseim ellenére csoda, hogy egyetlen alkalommal sem hagytam el a top tízet.”

Amikor Rafael Nadal tagja lett a top 10-nek, akkor Roger Federernek mindössze négy Grand Slam győzelme volt, Novak Djokovic még csak a világranglista 153. helyét foglalta el, és Carlos Alcaraz még csak 2 éves volt.

A spanyol játékos tervei szerint már csak a salakos szezonban, Monte Carlóban tér vissza a pályára. „A legfontosabb, hogy egészséges legyek. Amikor visszatérek azt akarom érezni, hogy versenyben vagyok, hogy van esélyem küzdeni a legnagyobb célomért, ami jelenleg a Roland Garros.”