Chris Evert szerint Alcaraz felülmúlhatja a Nagy Hármast

Aki azt hiszi, hogy Federer, Nadal és Djokovic személyében a valaha volt legnagyobbakat látta, az könnyen tévedhet – legalábbis Chris Evert így gondolja.

A korábbi női világelső Chris Evert generációja nagy tehetségének tartja Carlos Alcarazt, aki folyamatosan kiegyensúlyozott és kimagasló teljesítményt képes nyújtani, akár a Nagy Hármast is felülmúlva. A fiatal spanyol képességei és a pályán nyújtott teljesítménye rendszerint pozitív meglepetést okoz Evert számára és úgy véli, Alcaraz minden eddiginél magasabbra tette a lécet a tenisz berkein belül.

Carlos Alcaraz a US Open címvédője, emelett a többi Grand Slamen is ő számít Novak Djokovic és Rafael Nadal első számú kihívójának a közeljövőben. Evert a nyilatkozataiban arra buzdítja az aktuális világelsőt, hogy haladjon tovább az útján, és ne hagyja, hogy bármi eltérítse róla. Ha ezt észben tartja, akkor semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy ő is többszörös Grand Slam bajnok legyen.

“Áhítattal figyelem a játékát és le vagyok nyűgözve. Nem hiszem el, hogy ennyire jól mozog, hogy mennyire jól improvizál és így tud alkalmazkodni a különböző helyzetekhez.” – nyilatkozta Evert az Eurosportnak.

“Úgy hiszem, hogy a tenisz egy magasabb szintjét láthatjuk. Azt gondoltuk, hogy Roger, Rafa és Novak már bemutatták a lehető legjobbat, de néhány évtizedenként  felbukkan egy új játékos, aki még a korábbi bajnokoknál is magasabb szinten van. Úgy vélem, a mostani egy ilyen évtized.” – mondta a 68 esztendős Chris Evert.

A korábbi 18-szoros Grand Slam bajnok teniszező szerint Alcaraz kivételes képességei a vetélytársat is jobb teljesítményre ösztönzi:

“Azt gondolom, hogy magasabbra teszi a lécet az olyan játékosok számára, mint Jannik Sinner, Taylor Fritz, Daniiel Medvedev, vagy a többiek, akik a férfi tenisz legjobbjaivá szeretnének válni.” – mondta a hatszoros US Open bajnok.

A továbbikaban Evert kitért arra, hogy Alcarazt “született bajnoknak” tartja, és megtestesíti a profi sportolóról alkotott képet.

“Alcaraz a tökéletes példája annak, hogy milyen egy sportoló, milyen tulajdonságokkal bír és mi van az eszköztárában.” – mondta Evert. “Bajnoknak született. Arra született, hogy briliáns legyen a pályán, beleértve az olyan mentális értékeket is, mint a koncentráció, a szenvedély és a sikerre való éhség.”

  1. Carlos Alcaraz Facundo Bagnis ellen kezdte meg a szereplését a Miami Openen, ahol az első kiemelt ágán van többek között Casper Ruud, Holger Rune valamint Andrey Rublev is.

A fiatal spanyol az Indian Wells-ben aratott győzelmének köszönhetően lett újra világelső, azonban ahhoz, hogy megtartsa a pozícióját, Miamiban sem találhat legyőzőre.

Forrás: sportskeeda.com

Borítókép: tennisworldusa.org