Nadal idei éve még kérdéses, jövőre pedig befejezi

2023. május 18.
by cort

Az egész teniszvilág izgatottan várta a spanyol salakkirály ma délutáni sajtótájékoztatóját, és ahogy arra számítani lehetett sok információval szolgált a jövőjével kapcsolatban.

“Remélem az idei Davis-kupán pályára tudok lépni, és 2024-ben is játszani szeretnék, ami karrierem utolsó éve lesz. Szeretném élvezni azt az évet, és elbúcsúzni a tornáktól.” – nyilatkozta Nadal aki később azt mondta, legvalószínűbb, hogy a 2024-es esztendő lesz az utolsó, de sose tudni.

“Nehéz megjósolni, hogy mi vár rám, hogy milyen állapotban leszek fizikálisan. Nyitott vagyok a lehetőségekre, és meglátjuk mi lesz a legkivitelezhetőbb naptáram. Jól vagyok, de szomorú is. Fejben még mindig rendben vagyok, de fizikailag már nem. Ezt el kell fogadnom, és menni tovább. Jövőre még meg akarom magam méretni, tornákat nyerni, és adni magamnak még lehetőséget.”

“Az, hogy nem indulok, nem az én döntésem volt, a testem döntött így.”

A volt világelső így egész biztosan kihagyja az idei Roland Garrost, és minden bizonnyal Wimbledonban és a US Openen sem lép pályára, jövőre pedig a legfontosabb tornákra koncentrál, mint a Roland Garros, illetve a szintén Párizsban megrendezésre kerülő olimpiai játékok.