Elgurult Fucsovics gyógyszere Lyonban

A jelenleg a világranglistán 80. magyar teniszező az argentin Sebastian Baez elleni meccsen veszítette el a türelmét

A héten Lyonban zajló 250-es, salakos tornán készült Fucsovics Márton az év második Grand Slam-jére, a vasárnap rajtoló Roland Garrosra.

Keddi nyitó mérkőzésén az argentinok 44. helyen jegyzett játékosa, Sebastian Baez volt az ellenfele.

Az első szettben 2-1-es állásnál brékelt a dél-amerikai, és előnyét megőrizve 6-4-re be is húzta a játszmát.

A második játszma közepe táján újra brékelőnybe került a hatodik kiemelt Baez, ekkor tört ki Fucsovicsból a frusztráció, és a térfélcserénél nem irodalmi stílusban adott hangot véleményének:

“Hány éves vagy? 12? Úgy viselkedsz, mint egy 12 éves. Ezek a kib…ott húszévesek. Nem mintha ő lenne az egyetlen. Annyira sportszerűtlenek. Minden hibámnál vamost kiált. Kiabál, mint egy k…va.” – fakadt ki Fucsovics.

A székbíró -bár megértőnek bizonyult a probléma iránt- figyelmeztette Fucsovicsot, hogy tartózkodjon a trágár nyelvezettől.

A 31 éves magyarnak még sikerült visszajönnie a brékhátrányból, de 9 évvel fiatalabb ellenfele a tie-breakben jobbnak bizonyult, így Marci végül 6-4, 7-6-os eredménnyel kiesett.

Az incidens bejárta a teniszsajtót, ami után a magyar éljátékos Instagram felületén bocsánatot kért a viselkedéséért. A helytelen magatartást elismerte, de azt kiemelte, hogy az ő generációjában tisztelik egymást a játékosok, és a tenisztudásukkal akarnak nyerni egyéb eszközök helyett.

A kiemelt kép forrása: https://news.italy24.press