RG 23: A tavalyi döntős és Rune is továbbjutott

Javában zajlik az urak küzdelme Párizsban. A mai napon győzelemmel mutatkozott be a tavalyi finalista, Casper Ruud, és a dán Holger Rune is.

A norvég Casper Ruud egyik szeretett helyszínére tért vissza, hiszen 2022-ben Párizsban csupán a döntőben szenvedett vereséget egy bizonyos Salakkirálytól. A torna negyedik kiemeltjének első ellenfele a svéd Elias Ymer volt. A tavalyi döntős egy megszerzett break végig vitelével került játszma előnybe, majd innentől kezdve kinyílt az olló a két játékos között. Ruud a második és a harmadik felvonásban mindösszesen 5 további játékot veszített el, és masírozott be a második fordulóba. A norvég teniszező a következő körben az olasz Giulio Zeppieri ellen játszik majd.

A mai napon több kiemelt játékos is megkezdte szereplését. Az idei római finalista Holger Rune némileg megszenvedett, ám igy is négy szettben továbbjutott az amerikai Cristopher Eubanks-szal szemben. A dán mellett szintén a második fordulóba kvalifikálta magát a német Alexander Zverev, aki a Dél-afrikai Lloyd Harris-t győzte le.

Roland Garros, az első forduló eredményei: 

Holger Rune ( 6 )-Cristopher Eubanks 6:4 3:6 7:6(2) 6:2

Casper Ruud ( 4 )-Elias Ymer 6:4 6:3 6:2

Alexander Zverev ( 22 )-Lloyd Harris 7:6(6) 7:6(0) 6:1

Kiemelt kép forrása: euro.dayfr.com