RG23: Férfi finálé beharangozó

2023. június 11.
by cort

Hamarosan kezdődik a Roland Garros férfi döntője, pár sorban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Amit biztosan tudunk, hogy a ma délutáni fináléban valaki történelmet fog írni. Vagy Novak Djokovic fogja behúzni 23. Grand Slam trófeáját, ezzel pedig hosszas üldözés után Rafael Nadalt és Roger Federert is megelőzi a major tornagyőzelmek számába, vagy a norvég harmadik Grand Slam döntőjében felérhet a csúcsra.

Egyik játékos sem a legjobb előjelekkel érkezett Párizsba, Djokovic kifejezetten gyenge salakos szezont tudhat magáénak, és Ruud is le volt sajnálva a tornát megelőzően, mondván messze sem játszik olyan meggyőzően, mint tavaly. Djokovic hetedik Roland Garros döntőjére készülhet, ezzel pedig ő lett a tenisztörténelem első játékosa, aki mind a négy Grand Slam tornán legalább hétszer döntőt játszott. A Garros döntőket nézve negatív a mérlege, két győzelem mellett négy veresége van, ebből háromszor Rafael Nadal állt a háló túloldalán.

A két teniszező ötödik alkalommal találkozik egymással, eddig mindegyik összecsapásukat a szerb nyerte, a norvégnak még szettet sem sikerült nyernie.

Aligha van olyan aspektusa a mai döntőnek, ami alapján ne Djokovic lenne a finálé esélyese, talán a rá nehezedő teher nyomhatja ismét agyon, mint 2021-ben a US Open döntőjében.