Wimbledon 2023: Az ötödik nap programja

Máris elérkeztünk a wimbledoni füves pályás Grand Slam-torna ötödik játéknapjához, ahol ma sem maradunk izgalmak nélkül.

A férfiaknál a tegnapi nap programjában sajnos sötétedés miatt félbeszakadt három mérkőzés is, Murray 2-1-es szettállásról folytathatja Tsitsipas (5.) ellen, Medvedev (3.) 2-0, 4-4-es állásról harcolhatja ki a továbbjutást Mannarino ellen, és Fucsovics Márton is 2-1-ről folytathatja majd a találkozóját Giron ellenében. A férfiaknál pályára lép többek között a világelső Alcaraz (1.), és Holger Rune (6.) is, akik papíron verhető ellenfeleket kaptak a második körben. Bőven akad még a mai programban rendkívül impozáns összecsapás, mint például a Djokovic (2.) – Wawrinka találkozó, amely azért is lehet érdekes, mert a karrierjük során most először vívhatnak majd meg egymással a füves borításon. Komoly csata alakulhat még ki a Musetti (14.) – Hurkacz (17.), a Rublev (7.) – Goffin és a 2021-es döntős Berrettini – De Minaur (15.) mérkőzésen is.

A hölgyeknél kiharcolhatja a továbbjutást ma többek között a világelső Swiatek (1.), Sabalenka (2.), Pegula (4.) és Garcia (5.) is. Izgalmas párharcnak ígérkezhet még a mai programban a Bencic (14.) – Linette (23.), Kasatkina (11.) -Azarenka (19.) és a Kostyuk – Badosa párbaj is. Az ötödik játéknap talán az egyik legjobban várt meccse lehet még a másodvirágzását élő, korábbi 2019-es elődöntős Svitolina és a 2020-as Australian Open győztes Kenin rangadója is. Gálfi Dalma a 11-es pálya első mérkőzésén folytathatja majd az idei wimbledoni menetelését a német Niemeier ellen, akivel eddig korábban még csak egyszer mérkőzött meg és sajnos nem túl jó előjel, hogy akkor vesztesként kellett elhagynia a teniszpályát.

A mai nap teljes programját itt találjátok: Wimbledon 5. nap

kiemelt kép: wimbledon.com