US Open 23: Búcsúztak a magyarok egyesben

2023. augusztus 31.
by cort

Két magyar játékosért is izgulhattunk a US Open harmadik játéknapján

Először Marozsán Fábián lépett a pályára, aki Richard Gasquet után egy másik rutinos franciával, Adrian Mannarinoval találkozott. A mérkőzést a magyar teniszező kezdte jobban, az első szettet nagyszerű játékkal 6-3 arányban behúzta, és a második felvonás elején is korán breakelőnybe került. Bár az előző körben is elfogyott a kétszettes előny, most is láttuk magunk előtt, ahogy Fábián meglép két szettel, és onnan megnőnek a fiatal magyar esélyei. Sajnos nem így történ Mannarino két gyors breaket követően fordított, majd kiegyenlítette a szettek arányát. A folytatásban kijött a rutin, egy szorosabb játszmával előnybe került a francia, a negyedik etapban pedig már egyértelműen az ő akarata érvényesült. Mannarino 3-6 6-3 6-4 6-1-gyel jutott a harmadik körbe, de Marozsán ismét megmutatta, hogy ott a helye a legjobbak között.

Fábiánnál jobb előjelekkel várta a mérkőzését Fucsovics Márton, aki egy fiatal ausztrállal, Rinky Hijikatával találkozott. Korda kiejtését követően jogosan gondolhattuk, hogy a világranglista 110. helyezettje nem okozhat gondot Marcinak. Sajnos nem az általunk elképzelt forgatókönyv szerint alakult a meccs, az ausztrál Fucsovicsnak esélyt sem adva, tükörsimán, 6-1 6-2 6-1 arányban nyerte a meccset, és jutott a 32 közé.

Egyesben tehát búcsúztak a magyarok, de párosban még szoríthatunk értük. Bondár Anna és Babos Tímea egymás oldalán, Fucsovics Márton pedig az ausztrál Popyrinnel pár alkotva ma kezdni meg páros szereplését New Yorkban.