Alcaraz a Nagy Hármas keveréke lenne?

A Maestro, Roger Federer mondta el az ATP Tennis Radio műsorában, mit gondol a még mindig csak 20 éves fiatal spanyol játékstílusáról

Carlos Alcaraz üstökösként robbant be a teniszbe. A tavalyi US Open után idén megnyerte a wimbledoni tornát, felejthetetlen csatában győzve le a hétszeres bajnok és topfavorit Novak Djokovicot.

Bár tavaly az év végi világelsőséget is megszerezte, idén ősszel, a Daniil Medvedev ellen elvesztett US Open elődöntő óta Alcaraz formája hanyatlik, az ázsiai turnén tornát sem tudott nyerni.

A 20-szoros Grand Slam győztes svájci Federer azonban óva intette a szurkolókat attól, hogy elhamarkodottan ítéljenek:

“Carlos a lehető legtöbbet hozta ki eddig magából. Néha veszíteni is fog, mint most, itt Shanghaiban, de ettől még fantasztikus karrier vár rá.”

“Bár a szurkolók ezt várják, de nagyon nehéz minden héten tökéletesen teljesíteni. Carlosnak már nem kell bizonyítania, hiszen nem csak salakon, hanem kemény borításon, és most már füvön is fantasztikus eredményei vannak. Lenyűgöző.” – méltatta Federer a fiatal spanyolt.

Az egy éve visszavonult svájci reagált Djokovic felvetésére is, hogy Alcaraz stílusa hármójuk, azaz Rafael Nadal, Federer és Djokovic egyfajta keveréke lenne:

“A tenyeresében hasonló erőt látok, mint Rafáéban. A technikájában vannak elemek, amelyek hasonlítanak az én játékomra, hiszen sokat használja a rövidítést és a nyesést is. Az alapvonalról ugyanolyan stabil, mint Rafa. Novakhoz hasonlóan jól védekezik, de ebben a játékelemben Novak egy olyan magas, egyéni szintet képvisel évtizedek óta, mint Rafa salakon.” – vélekedett Federer.

“Talán vannak hasonlóságok, de nem szeretem az ilyen összehasonlításokat, mert Carlos az Carlos és megvan a saját játékstílusa.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: youtube