AusOpen 24: Djokovic jutott be elsőként az elődöntőbe

Novak Djokovic biztosította helyét elsőként a legjobb 4 közé Melbourne-ben. A szerb teniszező négy játszmában győzte le az amerikai Taylor Fritz-cet. 

Novak Djokovic azt követően, hogy megsemmisítő verést mért Adrian Mannarino-ra, a negyeddöntőben az amerikai Taylor Fritz-cel csapott össze. A világelsőnek kellemes emlékei lehettek amerikai ellenfeléről, hiszen az eddigi nyolc találkozójukat rendre megnyerte vele szemben.

A mérkőzést Djokovic kezdte élesebben fogadóként, viszont a break labdákat Fritz rendre hatástalanította. Az első játszma tizenkettedik játéka után viszont az amerikai kerülhetett volna szettelőnybe, azonban ezúttal a szerb menekült meg adogatóként. A szettet végül rövidítés döntötte el, ahol Djokovic koncentrált sokkal jobban, és egy 1 óra 26 perces szakaszt tudhatott sikeresen maga mögött. Az elvesztett Tiebreak egyáltalán nem vette el Fritz kedvét, a második etap első játékában azonnal elnyerte ellenfele szerváját. Innentől kezdve a játszma további részében pedig hiába adódott hét fogadóelőny is a világelső előtt, az amerikai ezeket egytől-egyig hárította, ezáltal kezdődhetett minden elölről. A folytatásban viszont Djokovic volt aki egyértelműen magához ragadta a kezdeményezést, magabiztosan 6-2 arányban megnyerte a harmadik felvonást, majd miután az adogatók némi bizonytalanságbából a negyedik szett végén sokkal jobban jött ki, egy 6-3-ra behúzott játszmával lezárta a találkozót.

Novak Djokovic 3 óra 48 perc  játék után ott van karrierje 11. Australian Open elődöntőjében, ahol a Jannik Sinner-Andrey Rublev találkozó győztese vár rá.

Australian Open, a negyeddöntő végeredménye: 

Novak Djokovic ( 1 )-Taylor Fritz ( 12 ) 7:6(3) 4:6 6:2 6:3

Kiemelt kép forrása: bbc.com