AusOpen 24: Zverev négy szettben búcsúztatta Alcaraz-t

Alexander Zverev jutott be utolsóként az Australian Open elődöntőjébe. A német négyszettes győzelmet aratott Carlos Alcaraz-zal szemben. 

Az Australian Open tizenegyedik játéknapjának a végén már csak egy kérdés maradt válasz nélkül a csörte előtt: Alexander Zverev vagy Carlos Alcaraz biztosítja a helyét a legjobb 4 között Melbourne-ben. A két játékos eddig hétszer találkozott egymással, 4-3-ra Zverev vezetett az örökmérlegben.

Az első játszmában igencsak egyoldalú küzdelmet láthattunk. Alcaraz viszonylag sok hibával teniszezett, míg Zverev kifejezetten dominánsan játszott adogatóként, ennek köszönhetően nem volt túl meglepő, hogy pillanatok alatt a németé lett a szett 6-1 arányban. A második játszma első felére már feljavulni látszott a spanyol, azonban egy újabb rövidzárlatnak eredményeképpen már nem nyert ebben az etapban újabb játékot, ezáltal Zverev közel került a továbbjutáshoz. Alcaraz a folytatásban sem tudott megújulni, és igen hamar 5-2-es hátrányban találta magát. Innentől azonban az utolsó reménysugárba kapaszkodva a spanyol emelni tudott a tenisze színvonalán és egy parádés rövidítést többek között lejátszva, behúzta a harmadik felvonást. Zverev azonban az elveszített Tiebreak ellenére nem omlott össze, a negyedik játszmában először végig a spanyol nyomában maradt, 4-4-nél elnyerte Alcaraz szerváját, majd másodjára már lezárta a találkozót.

Alexander Zverev ezzel 3 óra 8 perces találkozón legyőzte a mai napon hullámzóan teniszező Alcarazt, és készülhet a Daniil Medvedev elleni elődöntőre.

Australian Open, a negyeddöntő végeredménye: 

Alexander Zverev ( 6 )-Carlos Alcaraz ( 2 ) 6:1 6:3 6:7(2) 6:4

Kiemelt kép forrása: magyarnemzet.hu