AusOpen 24: Sinner legyőzte Djokovic-ot Melbourne-ben

Jannik Sinner jutott be elsőként az Australian Open fináléjába. Az olasz teniszező egy olyan helyszínen győzte le Novak Djokovic-ot, ahol azt az elmúlt években kevesen tették meg. 

Jannik Sinner és Novak Djokovic mérkőzése nyitotta meg ezt a fantasztikusnak kinéző 13. játéknapot Melbourne-ben. A két játékos tavaly novemberben háromszor is összecsapott, és ugyan a világbajnoki döntőt a szerb nyerte meg, mégsem mehettünk el szó nélkül amellett, hogy ezen a 10 napon belül kétszer is az olasz diadalmaskodott.

Ez a mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt kevesen gondolták volna. Az egyáltalán nem volt meglepő, hogy Sinner fenn tudta tartani azt a játék színvonalat, amit tőle a tornán láthattunk eddig, viszont Djokovic csupán árnyéka volt önmagának. A szerb rengeteg hibával teniszezett az első két játszmában, és ennek köszönhetően viszonylag hamar a szakadék szélére került. A világelső a folytatásban valamennyire megérkezett a mérkőzésbe, és annyit legalább tett, hogy elkezdett adogatásai mögött stabilabban teniszezni. A harmadik felvonásban az olasznak kellett ellenfele nyomában ragadni, amit folyamatosan megcsinált, ezáltal a játszma sorsáról rövidítés döntött. A Tiebreakban a felek fej-fej mellett haladtak szinte végig, majd 6-5-nél Sinner-nek volt mérkőzéslabdája, ám ezt még az olasz elremegte. Ezt a pici bizonytalanságot a világelső kihasználta, megnyerte a következő két pontot és ezzel a szettet is. Sinner-nél azonban a negyedik etapban látszott, hogy mentálisan maximálisan felkészült erre a mérkőzésre. Az olasz a szett negyedik játékában breakelni tudott, és ezt az előnyt magabiztosan megtartva lezárta a mérkőzést.

Jannik Sinner 3 óra 26 perc játékot követően tehát legyőzte Novak Djokovic-ot, és bejutott karrierje első Grand Slam döntőjébe mindösszesen egyetlen szett elvesztésével.

Australian Open, az elődöntő végeredménye: 

Jannik Sinner ( 4 )-Novak Djokovic ( 1 ) 6:1 6:2 6:7(6) 6:3

Kiemelt kép forrása: bbc.com