Facundo Diaz Acosta diadalmaskodott Buenos Aires-ben

Facundo Diaz Acosta végső győzelmével zárult a Buenos Aires-i ATP 250-es torna. Az argentin teniszező a fináléban két szettben múlta felül a chilei Nicolas Jarry-t. 

A Buenos Aires-i közönség még lázban éghetett, hiszen hazai teniszező játszotta a döntőt. A világranglista 87. Facundo Diaz Acosta nagyon meggyőzően teniszezett ezen a héten, ám nem volt egyszerű dolga, hiszen a trófea megszerzéséért folytatott harc utolsó lépcsőfokán az a chilei Nicolas Jarry várt rá, aki az elődöntőben a spanyol Carlos Alcaraz-t búcsúztatta.

Diaz Acosta számára nem kezdődött egyszerűen a mérkőzés, hiszen rögtön 3 break labdát kellett hárítania. Az argentin viszont ezt sikerrel megtette, majd a negyedik játékban elnyerte Jarry szerváját. Diaz Acosta ezt követően nagyon magabiztos volt adogatóként, esélyt sem adott Jarry-nak a visszajövetelre, és 6-3-mal szettelőnybe került. Az argentin ráadásul a második játszmát azonnal breakkel nyitotta, és a folytatásban egy darabig inkább Jarry volt az, aki nehézkes pillanatokat élt át saját szervája mögött. Diaz Acosta ahogy haladt a győzelem felé vezető úton, egyre keményebb adogatójátékokkal nézett szembe, azonban az utolsó két ilyen game-ben összesen 3 fogadóelőnyt hatástalanítva  megőrizte a break előnyét, ezáltal megnyerte ezt a számára kulcsfontosságú mérkőzést.

Facundo Diaz Acosta fantasztikus hetet tudhat maga mögött, hiszen két olyan játékost is legyőzött ( Francisco Cerundolo és Nicolas Jarry ), akik a tornát megelőzően lényegesen jobb világranglistás helyezéssel rendelkeztek nála. Az argentin teniszező karrierje első ATP tornagyőzelmének köszönhetően előre ugrik az 59. pozícióba.

ATP Buenos Aires, a döntő végeredménye: 

Facundo Diaz Acosta-Nicolas Jarry ( 3 ) 6:3 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com