ATP Doha: Fucsovics és Marozsán is győzelemmel kezdett

Remekül kezdődött a magyar teniszezők számára a dohai ATP 250-es verseny. Fucsovics Márton könnyedén, Marozsán Fábián szoros csatában jutott tovább. 

Fucsovics Márton első mérkőzésén Dohában papíron kellemetlen ellenfelet kapott, hiszen a korábbi top 10-es Roberto Bautista Agut-tal csapott össze. A magyar játékos villámrajtot vett, 4-0-ra elhúzott, majd annak ellenére, hogy elvesztett a két break előnyéből egyet, 6-1-gyel vezetést szerzett. Fucsovics a második felvonásban adogatóként még stabilabbnak bizonyult, ráadásul a szett elején, majd a végén is elnyerte ellenfele szerváját. A 32 éves teniszező a játszmát 6-3 arányban söpörte be, amivel bebiztosította helyét a második fordulóban, ahol a kazah Alexander Bublik-kal találkozik.

Marozsán Fábiánnak már jobban meg kellett szenvednie a mai napon a továbbjutásért. A 24 éves teniszezőnek a dohai első körben a cseh Vit Kopriva volt az ellenfele. A magyar játékos az első játszmában kétszer is visszajött break hátrányból, majd 7-5-re megnyerte a szettet. A forgatókönyv valamennyire hasonló volt a második etapban is. Marozsán két alkalommal is fogadóként menekült meg a döntő szettől, végül egy szoros rövidítést sikerrel abszolválva két szettben megnyerte a találkozót. A magyar teniszező a második fordulóban az orosz Karen Khachanov-val mérkőzik meg.

ATP Doha, az első forduló eredményei: 

Fucsovics Márton-Roberto Bautista Agut 6:1 6:3

Marozsán Fábián-Vit Kopriva 7:5 7:6(6)

Kiemelt kép forrása: facebook.com/huntennis