Ugo Humbert lett Dubai bajnoka

Ugo Humbert végső győzelmével zárult a dubaji ATP 500-as verseny. A francia teniszező a fináléban két szettben győzte le a kazah Alexander Bublik-kot. 

A hét egyik ATP 500-as tornájának a döntője már szombaton elérkezett Dubai-ban. Az elődöntőket nagyobb bravúr és viharos körülmények jellemezték. Ugo Humbert ugyanis nem kis meglepetésre legyőzte Daniil Medvedev-vet, míg Alexander Bublik és Andrey Rublev legjobb 4 közötti meccsén pár rossz odamondott szó a kizárást jelentette az orosz játékosnak. A két finalistának ez volt az első egymás elleni mérkőzése.

A mérkőzés magabiztos szervajátékokkal kezdődött, majd 2-2-től az adogatók ha nehezen is, de tisztességesen állták a sarat. A számos elszalasztott break lehetőségnek az lett a vége, hogy Bublik 5-4-es hátránynál rákényszerült a szettben maradásra. Humbert pedig a számára lehető legjobb pillanatban először tudott fogadóként érvényesülni, és ennek köszönhetően 6-4-gyel vezetést szerzett. A második felvonásban Bublik előtt kezdett egyre nagyobb szakadék nyílni, miután a negyedik játékban elveszítette a szerváját. A francia játékos az előnyét a folytatásban már nem engedte ki a kezéből, és egy 6-3-ra megnyert játszmával lezárta a találkozót. Humbert egy 1 óra 27 perces meccsen lett végül Dubai bajnoka.

Humbert fantasztikus hetet tudhat maga mögött, hiszen előbb legyőzte Hurkacz-ot és Medvedevet is, majd magabiztosan diadalmaskodott a Bublik elleni fináléban. A francia játékos remekül kezdi a szezont, idei második tornagyőzelmét szerezte meg rövid időn belül.

ATP Dubai, a döntő végeredménye: 

Ugo Humbert ( 5 )-Alexander Bublik ( 7 ) 6:4 6:3

Kiemelt kép forrása: eurosport.com