ATP Indian Wells: Marozsán bejutott a harmadik fordulóba

Marozsán Fábián bejutott a legjobb 32 közé az Indian Wells-i ATP 1000-es versenyen. A magyar teniszező szett és break hátrányból fordítva búcsúztatta a chilei Nicolas Jarry-t. 

Marozsán Fábián-nak azt követően, hogy a papírformának megfelelően legyőzte Jurij Rodionov-vot, a második fordulóban komoly erőpróba következett, hiszen a chilei Nicolas Jarry volt az ellenfél. A két játékosnak ez volt az első egymás elleni mérkőzésük.

Ez a találkozó nagyon sokáig Jarry akarata szerint folyt. A chilei egy azonnali breaknek köszönhetően 6-3-mal vezetést szerzett, majd a második felvonásban is már 4-1-es előnyben teniszezett. Ekkor érkezett meg a meccsbe Marozsán, aki pillanatok alatt ledolgozva hátrányát, 4-4-nél kiegyenlített, majd 7-5-tel kiharcolta a döntő szettet. A magyar teniszező a fordítástól egyre nagyobb lendületre kapott, azonnal elnyerte Jarry szerváját. Marozsán a harmadik etap folytatásában maximálisan hatékony volt adogatóként, és egy 6-4-re megnyert játszmával továbbjutott a legjobb 32 közé.

Marozsán Fábián tehát ott van a harmadik fordulóban, ahol Thiago Seyboth Wild lesz az ellenfele, miután a brazil nagy meglepetésre kiejtette Karen Khachanov-vot.

ATP Indian Wells, a második forduló eredménye: 

Marozsán Fábián-Nicolas Jarry ( 24 ) 3:6 7:5 6:4

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu