ATP Indian Wells: Ezúttal elmaradt a bravúr, Marozsán búcsúzott Alcaraz ellen

Marozsán Fábián számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást Indian Wells-ben. A magyar teniszezőnek visszavágott Carlos Alcaraz a tavalyi római vereségért. 

A legjobb nyolcba kerülés volt a tét Marozsán Fábián számára az Indian Wells-i ATP 1000-es versenyen. A magyar teniszezőnek ehhez bravúrgyőzelemre lett volna szüksége, hiszen a spanyol Carlos Alcaraz volt az ellenfele. A két játékos eddigi egyetlen mérkőzése mégis emlékezetes lehetett Marozsán számára, hiszen tavaly Rómában nyerni tudott az akkori világelső ellen.

A találkozó kezdete egyenlő felek küzdelmét hozta, egészen 3-3-ig. Ettől a ponttól Alcaraz akarata érvényesült, aki zsinórban 3 játékot megnyerve 6-3-mal megszerezte a vezetést. A második felvonásban Marozsán kényszerült arra, hogy folyamatosan fusson az eredmény után, ezt egy kis ideig meg is tette, azonban a szett hatodik gamejében elvesztette az adogatását. A magyar teniszezőnek ugyan a következő Alcaraz szervajátéknál volt két fogadóelőnye is, viszont ezek kihasználatlanul maradtak. Alcaraz a második etapot is 6-3 arányban söpörte be, és ezzel továbbra is megadta magának az esélyt a címvédésre.

ATP Indian Wells, a negyedik forduló eredménye: 

Carlos Alcaraz ( 2 )-Marozsán Fábián 6:3 6:3

Kiemelt kép forrása: nemzetisport.hu