Hubert Hurkacz diadalmaskodott Estoril-ban

Hubert Hurkacz nyerte meg az Estoril-i ATP 250-es versenyt. A lengyel teniszező a fináléban magabiztosan győzte le a spanyol Pedro Martinez-t. 

Az Estoril-ban megrendezett ATP tornán a finálé következett. A döntőben Pedro Martinez és Hubert Hurkacz nézett egymással farkasszemet. A legjobb 4 között a felső ágon meglepetés történt, hiszen a spanyol a torna első kiemeltjeként jegyzett Casper Ruud-ot búcsúztatta. A lengyel pedig egy nagy csatában győzte le a chilei Cristian Garin-t. A két játékos eddig mind a két meccsét Hurkacz nyerte meg.

Hurkacz melegedett be valamivel jobban, és ennek köszönhetően a játszma negyedik játékában az első fogadóelőnyét breakre váltotta. A lengyel a folytatásban semennyire nem engedte közel magához Martinez-t saját adogatása mögött, és ezáltal 6-3-mal szettelőnybe került. A torna 2. kiemeltje ráadásul remekül kezdte a második felvonást is, és az első game-ben elnyerte a spanyol szerváját. Hurkacz pedig a játszma további részében is nagyon meggyőzően adogatott, és a break előnyét végig megtartva 6-4-re behúzta ezt az etapot. A lengyel ennek értelmében Estoril-ban tornagyőzelmet ünnepelhetett egy 1 óra 28 perces finálét követően.

Hubert Hurkacz megérdemelten nyerte meg az Estoril-i viadalt, hiszen csak Cristian Garin tudott tőle szettet elvenni a torna során. A lengyel teniszező pályafutása során először nyert versenyt salakos boritáson.

ATP Estoril, a döntő eredménye: 

Hubert Hurkacz ( 2 )-Pedro Martinez 6:3 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com