Ben Shelton nyerte meg az amerikai házidöntőt Houston-ban

Ben Shelton diadalmaskodott a Houston-ban megrendezett ATP 250-es versenyen. Az amerikai teniszező a fináléban egy hatalmas küzdelemben múlta felül Francis Tiafoe-t. 

Houston-ban az elődöntők után az már egészen bizonyossá vált, hogy hazai győztese lesz a tornának. A fináléban ugyanis két amerikai, Ben Shelton és Francis Tiafoe mérte össze az erejét. A legjobb 4 között a torna első kiemeltje Tomas Martin Etcheverry ellen egy nagy harcban jutott tovább, míg Tiafoe két szettben búcsúztatta az olasz Luciano Darderi-t. A két játékos eddig egyszer, a tavalyi US Open-en nézett egymással farkasszemet, akkor Shelton hagyta el győztesen a pályát.

A két finalista nagyon magabiztos adogatójátékokkal nyitotta a találkozót. Egy darabig arra lehetett volna joggal következtetni, hogy az első szett sorsát rövidítés fogja eldönteni, azonban az ellenkezőjéről Shelton gondoskodott. A torna első kiemeltje a számára lehető legjobb pillanatban 6-5-nél breakelt, amivel egyből lezárta a játszmát. A második felvonást Tiafoe indította jobban, aki a harmadik game-ben elnyerte ellenfele szerváját. Az idősebb amerikai Shelton minimális megingását maximálisan kihasználta, és egy 6-4-re megnyert szettel kiegyenlített. Tiafoe viszont a harmadik etapban nem tudta tovább vinni a lendületét, és ellenfele 2-1-es vezetésénél break hátrányba került. Shelton pedig innentől kezdve már nem ismert kegyelmet saját adogatása mögött, és miután 6-3-ra behúzta a játszmát, Houston bajnokának mondhatta magát.

Ben Shelton igencsak megküzdött a Houston-i tornagyőzelemért, hiszen három mérkőzését is döntő játszmában nyerte meg. Az amerikai teniszező ezzel megszerezte karrierje második egyéni ATP trófeáját.

ATP Houston, a döntő eredménye: 

Ben Shelton ( 1 )-Francis Tiafoe ( 3 ) 7:5 4:6 6:3

Kiemelt kép forrása: tennis365.com