ATP Monte-Carlo: Szenzáció! Ruud-Tsitsipas döntőt rendeznek

A tenisz rajongók álomdöntő helyett bombameglepetést kaptak. Nem sokan számitottak a következőre: Casper Ruud és Stefanos Tsitsipas játssza holnap a finálét Monte-Carlo-ban. 

A Monte-Carlo-i ATP 1000-es verseny első elődöntőjében a fantasztikus hetet maga mögött tudó Stefanos Tsitsipas, és a csúcsformában lévő Jannik Sinner csapott össze. A mérkőzést egy korai breaknek köszönhetően a görög kezdte jobban, aki stabil adogatójátékaival, 6-4-gyel szettelőnybe került. A folytatásban az olasz kezdte egyre jobban átvenni az irányitást, 6-3-mal kiegyenlített, majd a harmadik játszmában sokáig tartotta break előnyét. Amikor már azt lehetett hinni, hogy Sinner teljes mértékben kontrollálja a mérkőzést, Tsitsipas végső hajrája a világranglista második búcsúját jelentette. A korábbi kétszeres Monte-Carlo-i győztes 2 óra 39 perc játék után jutott be a fináléba.

A második elődöntőben egy olyan összecsapást láthattunk, ami a tavalyi salak szezon Grand Slam versenyének fináléja volt. Novak Djokovic és Casper Ruud mérte ugyanis össze az erejét. A világelső némileg elaludt a találkozó elején, és ezáltal a norvég 4-1-es vezetéshez jutott. Djokovic ugyan belekezdett egy hajrába, ám azt ennek ellenére nem tudta megakadályozni, hogy elveszítse a szettet. A második felvonásban a szerb már összekapta magát, és nagyon simán 6-1-gyel egalizált. A harmadik etapban ismét Ruud pillanatai következtek, aki 3-0-val nyitott, azonban 4-4-nél ellenfele beérte őt. Djokovic viszont nem tudott ebből erőt meríteni, zsinórban 2 játékot elbukott, ami egyben a kiesését jelentette. Ruud tehát visszavágott a Roland Garros döntő vereségért a szerbnek, és bejutott karrierje első Monte-Carlo-i fináléjába.

ATP Monte-Carlo, az elődöntők eredményei: 

Casper Ruud ( 8 )-Novak Djokovic ( 1 ) 6:4 1:6 6:4

Stefanos Tsitsipas ( 12 )-Jannik Sinner ( 2 ) 6:4 3:6 6:4

Kiemelt kép forrása: bbc.com