ATP Bukarest: Fucsovics győzelemmel mutatkozott be

Fucsovics Márton sikerrel abszolválta az első mérkőzését a bukaresti ATP 250-es versenyen. A magyar teniszező két szettben győzte le a monacói Valentin Vacherot-ot. 

Fucsovics Márton Bukarestben kezdte meg az idei salakpályás szezonját. A nyíregyházi játékosra az első fordulóban a monacói Valentin Vacherot várt ellenfélként. A két játékos még nem találkozott ezelőtt egymással.

Fucsovics számára nem kezdődött jól a találkozó, mivel a negyedik game-ben már break hátrányba került. A magyar teniszező azonban összeszedte magát a folytatásban, és 4-2-es Vacherot vezetés után két kulcsfontosságú játékot megnyert. A szettet végül rövidítés döntötte el, ahol Fucsovics káprázatos fordítást mutatott be. A monacói már 6-0-ás előnyben is teniszezett, a Tiebreak 10-8 arányban mégis Marcié lett. A második felvonásra ez megadta az alaphangot a magyarnak, aki kétszer is elnyerte ellenfele adogatását, és egy 6-2-re bezsebelt etappal lezárta a mérkőzést. Fucsovics a második fordulóban a holland Tallon Griekspoor ellen folytatja a szereplését.

ATP Bukarest, az első forduló eredménye: 

Fucsovics Márton-Valentin Vacherot 7:6(8) 6:2

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu