ATP Madrid: Nadal hengerelt az első fordulóban

Rafael Nadal elsöprő győzelemmel kezdte meg madridi szereplését. A spanyol teniszező 1 játék elvesztésével búcsúztatta az amerikai Darwin Blanch-ot. 

Rafael Nadal hazai közönség előtt léphetett pályára Madrid-ban, és első mérkőzésén a szabadkártyás, amerikai Darwin Blanch-al csapott össze. A két játékos maximum videófelvételről ismerhette egymást, hiszen ez volt az első mérkőzésük.

Nadal magabiztosan kezdte a találkozót, és pillanatok alatt ellépett 3-0-ra. Blanch a következő játékban ugyan feliratkozott az eredményjelző táblára, viszont több game-t már nem tudott megnyerni az első szett folyamán. A spanyol teniszező ezáltal félóra leforgása alatt 6-1-re nyerte a játszmát. A második felvonásban a két játékos között tovább nyílt az olló, és ennek az lett az eredménye, hogy Nadal nem veszített játékot. A spanyol teniszező tehát a papírformának megfelelően könnyedén legyőzte Blanch-ot. Az ötszörös madridi bajnok számára a második fordulóban jön az igazi erőpróba, hiszen vissza kellene vágnia a barcelonai vereségért az ausztrál Alex De Minaur-nak.

ATP Madrid, az első forduló eredménye: 

Rafael Nadal-Darwin Blanch 6:1 6:0

Kiemelt kép forrása: skysports.com