ATP Róma: Nadal szoros csatában jutott tovább a második fordulóba

Rafael Nadal bejutott a római ATP 1000-es verseny második fordulójába. A spanyol teniszező döntő szettben múlta felül a belga Zizou Bergs-et.

Rafael Nadal megkezdte szereplését a római viadalon, ahol az első fordulóban a világranglista 108., Zizou Bergs volt az ellenfele. A két játékos maximum videó felvételről elemezhette egymást, hiszen még nem játszottak ezelőtt.

Nadal korai breakkel indította a találkozót, ám az előnye nagyon hamar elolvadt. A folytatásban inkább Bergs akarata érvényesült, aki ennek köszönhetően 6-4-gyel megszerezte a vezetést. A második felvonást ismét a spanyol kezdte jobban, aki ezúttal magabiztosan megőrizte a fórját, és egy 6-3-ra megnyert játszmával kiegyenlített.  A harmadik etapban is Nadal volt az aki először break előnybe került 1-1-es állásnál, Bergs ezt követően igyekezett mindent megtenni, hogy visszajöjjön. A belga 3-2-es hátrányál megkapta az esélyt az egalizálásra, azonban ellenfele három fogadóelőny hárításával lezárta a visszafelé vezető utat. Nadal ezt követően már nagyon meggyőzően teniszezett adogatóként, és miután 6-4-re behúzta a szettet, továbbjutott a második fordulóba. A 22-szeres Grand Slam győztesre a legjobb 64 között egy komoly erőpróba vár majd a lengyel Hubert Hurkacz ellen.

ATP Róma, az első forduló eredménye: 

Rafael Nadal-Zizou Bergs 4:6 6:3 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com