ATP Róma: Djokovic nagy meglepetésre a harmadik körben búcsúzott

Novak Djokovic számára meglepően hamar véget ért a harmadik fordulóban a római mesterverseny. A szerb teniszező mindösszesen öt játékot nyert a chilei Alejandro Tabilo ellen. 

Novak Djokovic miután első meccsén legyőzte a francia Corentin Moutet-et, a legjobb 32 között a chilei Alejandro Tabilo ellen lépett pályára. A két játékos még nem találkozott egymással ezelőtt.

Djokovic számára meglehetősen rosszul kezdődött a találkozó. A szerb ugyanis pillanatok alatt 4-0-ás hátrányban találta magát, és a folyatásban csupán kozmetikázni tudott az eredményen. Tabilo adogatóként semmiféle esélyt nem adott a visszajövetelre a szerbnek, és ezáltal 6-2-re behúzta az első játszmát. A hatszoros római bajnok a második felvonásban sem igazán tudott változtatni a játék képén. Tabilo ebben az etapban újabb 2 alkalommal elnyerte Djokovic szerváját, és egy 6-3-ra megnyert szettel nagy meglepetésre bejutott a nyolcaddöntőbe. A chilei 1 óra 8 perc alatt búcsúztatta a világelsőt, és játszik majd az orosz Karen Khachanov-val.

ATP Róma, a harmadik forduló eredménye: 

Alejandro Tabilo ( 29 )-Novak Djokovic ( 1 ) 6:2 6:3

Kiemelt kép forrása: twitter.com