ATP Genf: Marozsán az első körben búcsúzott

Marozsán Fábián számára az első forduló jelentette a végállomást Genf-ben. A magyar teniszező két szettben szenvedett vereséget a kazah Alexander Shevchenko ellen. 

Marozsán Fábián utolsó tornáján lépett pályára a genfi ATP 250-es versenyen a Roland Garros-t megelőzően. A magyar teniszező első ellenfele a kazah Alexander Shevchenko volt. A két játékos 12 nappal ezelőtt Rómában csapott össze, ahol Shevchenko tudott kétszettes győzelmet aratni.

A találkozó eleje azt a képet mutatta, hogy a fogadóknak nem sok esélyük nyílik egy esetleges breakre. Marozsán viszont a lehető legrosszabb pillanatban mégis elveszítette a szerváját, és ezáltal Shevchenko 6-4-gyel vezetést szerzett. A folytatás sem alakult túlságosan jól a magyar számára, hiszen 5-2-es hátránynál már a mérkőzésben maradásért adogatott. Marozsán innentől kezdve viszont elkezdett hajrázni, meccslabdát is hárított, majd nem sokkal később kiharcolta a rövidítést. A Tiebreak-ban azonban ismét a kazah volt inkább egyben, aki 7-4-re megnyerve ezt a rövid szakaszt lezárta az összecsapást. Shevchenko 1 óra 32 perc teniszt követően győzte le végül két szettben Marozsánt.

ATP Genf, az első forduló eredménye: 

Alexander Shevchenko-Marozsán Fábián ( 7 ) 6:4 7:6(4)

Kiemelt kép forrása: twitter.com