RG 24: Marozsán magabiztos győzelemmel kezdett

Marozsán Fábián könnyed győzelemmel jutott tovább a Roland Garros második fordulójába. A magyar teniszező sima három játszmában győzte le a kazah Mikhail Kukushkin-t. 

Marozsán Fábián-nak már a 2024-es Roland Garros nyitónapján pályára kellett lépnie. A magyar játékos első ellenfele a selejtezőből érkező Mikhail Kukushkin volt. A két teniszezőnek ez volt az első egymás elleni mérkőzése.

Az első játszma közepéhez érkezve egy gyors break váltást láthatott a párizsi nagyérdemű, majd Marozsán zsinórban három játékot megnyerve 6-2-re behúzta a szettet. A második felvonásban továbbra is Marozsán akarata érvényesült, aki pillanatok alatt ellépett 5-1-re, majd nem sokkal később egy újabb 6-2-re megnyert etappal közel került a továbbjutáshoz. A harmadik játszmában a magyar a negyedik game-ben nyerte el Kukushkin adogatását, és ez a fór számára kitartott a mérkőzés végéig. Marozsán nagyon magabiztos sikert könyvelhetett el 1 óra 29 perc teniszt követően. A világranglista 41. játékosnak a második fordulóban már nem lesz egyszerű dolga, hiszen a bolgár Grigor Dimitrov-val csap össze.

Roland Garros, az első forduló eredménye: 

Marozsán Fábián-Mikhail Kukushkin 6:2 6:2 6:3

Kiemelt kép forrása: twitter.com