RG 24: Fucsovics az első fordulóban búcsúzott

Fucsovics Márton számára véget ért egyéniben az idei Roland Garros. A magyar teniszező három játszmában szenvedett vereséget a görög Stefanos Tsitsipas ellen. 

Fucsovics Márton is megkezdte szereplését Párizsban, és hát a sorsolás nem volt túl kegyes vele. A magyar teniszezőnek ugyanis azzal a Stefanos Tsitsispas-szal kellett megmérkőznie, aki viszonylag jó salakpályás szezont tudhatott maga mögött. A két játékos eddigi 2 mérkőzését egyaránt a görög nyerte meg.

Az első játszmában a fogadójátékosok számára néhány alkalommal termett babér, azonban a rövidítésig nem tudták elvenni egymás adogatásait. A Tiebreak igen hullámzóan alakult, hiszen előbb Tsitsipas-nak volt 6-4-nél két szettlabdája, majd 7-6-nál már Fucsovicsnak volt ugyanilyen lehetősége. Ezt a rövid szakaszt végül 9-7 arányban a görög vette sikerrel, aki pontosan 1 óra után jutott vezetéshez. A második felvonásban Tsitsipas kezdett jobban, viszont kisebb fórja nem sokáig tartott. Fucsovics ennek ellenére továbbra sem volt magabiztos szervája mögött, és 4-4-nél ismét adogatóként bukott játékot. Tsitsipas pedig maximálisan élt az eséllyel, és pillanatokkal később megnyerte 6-4-re a második játszmát. A harmadik etapban már nagyon kinyílt az olló a két fél között, és a görög egy 6-1-re megnyert szettel lezárta a találkozót. A 2021-es finalista a következő körben a német Daniel Altmaier ellen folytatja a szereplését.

Roland Garros, az első forduló eredménye: 

Stefanos Tsitsipas ( 9 )-Fucsovics Márton 7:6(7) 6:4 6:1

Kiemelt kép forrása: magyarnemzet.hu