RG 24: Alcaraz három játszmában győzte le Tsitsipas-t

Carlos Alcaraz lesz az ellenfele Jannik Sinner-nek a Roland Garros elődöntőjében. A spanyol teniszező három játszmában búcsúztatta a görög Stefanos Tsitsipas-t. 

A Roland Garros férfi versenyének negyeddöntői közül egy olyan párosítás következett, amit egy évvel ezelőtt a torna pontosan ezen fázisában rendeztek meg. Stefanos Tsitsipas és Carlos Alcaraz mérkőzött meg egymás ellen, és hát a görög számára nem lehetett túl jó előjel, hogy 0-5-ös mérleggel rendelkezett a spanyollal szemben. A tavalyi összecsapást egyébként viszonylag simán Alcaraz nyerte meg.

Alcaraz nagyon összeszedetten kezdte az találkozót. A spanyol a saját adogatásai közelébe sem engedte ellenfelét, ráadásul kétszer is breakelni tudott, és ennek köszönhetően 6-3-mal vezetést szerzett. Alcaraz a folytatásban is dominálta a mérkőzést, és nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy pillanatok alatt 2-0 lehet a játszmák állása. Tsitsipas ekkor érkezett meg először igazán a meccsbe, és egy nagy küzdéssel kiharcolta a rövidítést. A Tiebreakben viszont ismét Alcaraz akarata érvényesült, aki magabiztosan nyerve ezt a rövid szakaszt igen közel került a győzelemhez. A harmadik etapban a két játékos 3-3-ig fej-fej mellett haladt, majd újból a spanyol tudott fogadóként játékot nyerni. A kétszeres Grand Slam bajnok pedig nem teketóriázott sokat, és gond nélkül lezárta az összecsapást. Alcaraz 2 óra 18 perc teniszt követően győzte le Tsitsipas-t.

Roland Garros, a negyeddöntő eredménye: 

Carlos Alcaraz ( 3 )-Stefanos Tsitsipas ( 9 ) 6:3 7:6(3) 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com