RG 24: Zverev négyszettes győzelemmel jutott be a döntőbe

Alexander Zverev került be másodikként a 2024-es Roland Garros fináléjába. A német teniszező négy szettben búcsúztatta a norvég Casper Ruud-ot. 

Az már bizonyossá vált, hogy Carlos Alcaraz vár ellenfélre a párizsi Grand Slam torna fináléjában. A kérdés már csak az volt, hogy Casper Ruud zsinórban harmadik évben vagy Alexander Zverev karrierje során először játszhat Roland Garros döntőt. A két játékos utoljára a tavalyi verseny elődöntőjében csapott össze, akkor a norvég simán jutott tovább.

Ruud kezdte meggyőzőbben a találkozót. A norvég az első játszmában két alkalommal is elnyerte ellenfele szerváját, és ennek köszönhetően viszonylag könnyedén 6-2-vel vezetést szerzett. A folytatásban látszott, hogy Zverev egyértelműen feljavult, ami leginkább a torna negyedik kiemeltjének az adogatásainál látszódott. A német ráadásul fogadóként is sokkal élesebb tudott lenni, hiszen a játszma elején és közepén is breakelni tudott. Zverev 40 perc alatt nyerte meg 6-2 arányban  ezt a szettet.

Ruud a harmadik felvonásban is sokat küszködött az adogatásával, aminek eredményeképpen Zverev az ötödik játékban fogadóként sikerrel abszolvált egy játékot. A norvégon ekkor már egy ideje látszott, hogy nincs minden rendben, mint ki is derült, komoly gyomorproblémák hátráltatták a teniszét. A német a folytatásban tette a dolgát, a szervái közelébe sem engedte riválisát. A norvég szenvedések közepette igyekezett ellenfele nyomában ragadni, és annyit elért, hogy Zverev-nek a szettért kelljen adogatnia. 5-4-nél két kettős hibának köszönhetően szoros game alakult ki, Ruud-nak break labdája is volt, azonban a játék, és ezáltal a játszma a németé lett. A kétszeres Roland Garros döntős dolga ráadásul igencsak megnehezedett, hiszen a negyedik etapban rögtön elveszítette a szerváját. Zverev kíméletlenül ment előre a győzelem felé, majd egy újabb break végéleg eldöntötte a mérkőzést. A német pedig a következő játékban rettentően higgadt maradt és lezárta az összecsapást.

Zverevnek vajon vasárnap összejön az első Grand Slam győzelem?
Kép forrása: twitter.com

Alexander Zverev tehát negyedik próbálkozásra már bejutott a Roland Garros döntőjébe. A német teniszező 2 óra 38 perc teniszt követően győzte le Ruud-ot, és játszhat majd karrierje első Grand Slam győzelméért a spanyol Carlos Alcaraz ellen.

Roland Garros, az elődöntő eredménye: 

Alexander Zverev ( 4 )-Casper Ruud ( 7 ) 2:6 6:2 6:4 6:2

Kiemelt kép forrása: twitter.com