ATP Stuttgart: Marozsán az első fordulóban búcsúzott

Marozsán Fábián számára igen hamar véget ért a stuttgarti ATP 250-es torna. A magyar teniszező szettelőnyről kapott ki a szerb Hamad Medjedovic-tól. 

Megkezdődött az idei füves pályás szezon, és Stuttgartban a  nyitónapon Marozsán Fábián is pályára lépett. A magyar teniszező az első mérkőzésén a szabadkártyával induló Hamad Medjedovic-csal mérte össze az erejét. A két játékosnak ez volt az első egymás elleni összecsapása.

Magabiztos adogatójátékokkal kezdődött a találkozó, majd a tizedik game-ben Marozsán szorongatott igen erőteljesen fogadóként . A magyar azonban elszalasztott két játszmalabdát, a szett sorsáról pedig rövidítés döntött. A Tiebreak-ben a két teniszező 3-3-ig haladt csupán fej-fej mellett, innentől kezdve csak Marozsán tudott újabb pontot nyerni. A második felvonásban Medjedovic akarata érvényesült, hiszen a szerb mindösszesen 1 game elvesztésével kiharcolta a döntő játszmát. Marozsán a harmadik etapban sem tudott igazán hatékonyan játszani adogatóként, és végzetes hibának bizonyult számára, hogy a szerb 3-3-nál breakelt. Medjedovic pedig nehézkesen megtartotta a fórját, és egy 6-4-re megnyert szettel lezárta a mérkőzést.

ATP Stuttgart, első forduló eredménye: 

Hamad Medjedovic-Marozsán Fábián 6:7(3) 6:1 6:4

Kiemelt kép forrása: haon.hu