Jannik Sinner lett Halle bajnoka

Jannik Sinner végső győzelmével zárult a hallei ATP 500-as viadal. A világelső a fináléban két végletekig szoros szettben győzte le a lengyel Hubert Hurkacz-ot.

Óráról-órára a végéhez közeledett a hallei verseny, és már csak az volt a kérdés ki emelheti magasba a végső győztesnek járó trófeát. A döntőben a világelső Jannik Sinner, illetve a 2022-es bajnok Hubert Hurkacz csapott össze. A legjobb 4 között az olasz két játszmában győzte le a kínai Zhizhen Zhang-ot, míg a lengyel szintén játszmaveszteség nélkül múlta felül a német Alexander Zverev-et. A két játékos eddig négyszer találkozott egymás ellen, 2-2 volt az örökmérleg állása.

A találkozó elején mind a két teniszező átélt 1-1 nehezebb adogatójátékot, azonban break nem született. A folytatásban a fogadók előtt már nem nyílt újabb esély, ezáltal a játszma sorsáról a rövidítés döntött. A Tiebreak igazi hullámvasút szerűen alakult. Sinner elhúzott 5-2-re, neki volt először szettlabdája, ennek ellenére Hurkacz előtt is kínálkozott esély a vezetés megszerzésére. A rövidítést végül 10-8 arányban az olasz nyerte meg, aki ezzel 54 perc játék után került szettelőnybe. A második felvonásban mindösszesen egyetlen lehetőség volt a szerva elvételére, az is az etap elején, de ezzel a sansszal a lengyel nem tudott élni. Ezt a játszmát is tehát Tiebreak döntötte el, aminél viszont egyértelműen a világelső akarata érvényült. Sinner ezzel két Tiebreaket sikerrel abszolválva legyőzte Hurkacz-ot, és elhódította a hallei serleget.

Jannik Sinner igazán a torna végére találta meg a legjobb formáját, hiszen első három mérkőzése mind döntő játszmába torkollott . Az olasz teniszező ezzel karrierje során először tudott füves boritáson versenyt behúzni.

ATP Halle, a döntő eredménye: 

Jannik Sinner ( 1 )-Hubert Hurkacz ( 5 ) 7:6(8) 7:6(2)

Kiemelt kép forrása: atptour.com