Wimbledon 2024: Medvedev öt szettben győzte le Sinner-t

Daniil Medvedev jutott be elsőként a wimbledoni torna elődöntőjébe a férfiaknál. Az orosz teniszező hatalmas küzdelemben búcsúztatta a világelső Jannik Sinner-t. 

Wimbledon-ban már a negyeddöntőben összejött az idei Australian Open fináléjának visszavágója. Jannik Sinner és Daniil Medvedev csapott ugyanis össze, és előzetesen hatalmas csatára lehetett számitani. Medvedev-nek nem éppen a kedvenc ellenfele az olasz az elmúlt időben, hiszen a világelső az utolsó 5 meccsükön egyaránt győztesen hagyta el a pályát.

Az első játszmában igazi füves pályás teniszre utaló jeleket mutatott a két teniszező. Magabiztos adogatójátékok, a fogadóknak nem igazán adódott esély a break-re. Ezt az etapot rövidítés döntötte el, ami valamennyire kicsúszott Medvedev kezéből, és ennek köszönhetően Sinner került szettelőnybe. Az oroszon azonban érződött, hogy viszonylag összeszedett a mai napon. A 2021-es US Open bajnok makulátlan szerva gameket produkált a második felvonásban, és bőven elegendő volt számára elvenni egyszer Sinner adogatását az egyenlítéshez. Az olasz ráadásul amikor a harmadik etap elején elvesztette az szerváját, nem festett túlságosan jó színben. A világelső ugyan a folytatásra összekapta magát, azonban a felek szépen lassan haladtak a 2-1-es Medvedev vezetés felé. Az orosz azonban elszórakozta az előnyét, és nem sokon múlott, hogy Sinner legyen egy szettre a továbbjutástól. Medvedev mégis az utolsó utáni pillanatban megrázta magát, és egy kalandos játszmát tudott Tiebreakban végül megnyerni.

Sinner játéka viszont egyre dinamikusabb lett, és a negyedik játszmában nagyon hamar 4-1-es előnybe került. Medvedev a mérkőzés ezen periódusában nem teniszezett jól, és dupla break hátránya után már csak kozmetikázni tudta az eredményt. Sinner vágott neki lélektani fórral a döntő szettnek, ahol azonban újra Medvedev akarata érvényesült. Az orosz 2-1-nél elnyerte az olasz adogatását, majd egy nagyon harcias játékban megerősítette a break előnyét. A torna ötödik kiemeltje a folytatásban teljes mértékben behúzta a kéziféket a saját szerváinál Sinner számára, és két gamet is úgy nyert meg, hogy abban nem veszített pontot. Medvedev 3 óra 54 perc teniszt követően győzte le a világelsőt, amivel visszavágott az igencsak fájó Melbourne-i vereségért.

Wimbledon 2024, a negyeddöntő eredménye: 

Daniil Medvedev ( 5 )-Jannik Sinner ( 1 ) 6:7(7) 6:4 7:6(4) 2:6 6:3

Kiemelt kép forrása: cyprus-mail.com