Fórum szabályzat


A moderálási alapelveknek megfelelő véleményeket változtatás nélkül közöljük, tartalmukért a felhasználók saját maguk vállalnak felelősséget, a moderátorok nem vizsgálják annak igazságtartalmát, hanem csak azt, hogy megjelentetése megfelel-e a moderálási alapelveknek.
Hozzászólás írásával a hozzászóló automatikusan elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti ezen szabályzat pontjait.

Moderálási alapelvek

A www.teniszvilag.com legjobb tudomásunk szerint Magyarország legnagyobb, nyilvános teniszfóruma. Az itt megnyilvánuló felhasználók java része évek óta egy virtuális, jól működő közösséget alkot. Minden új hozzászólót szívesen látunk, ha csatlakozol hozzánk, kérjük, fentieket tartsd szem előtt.

A fórum üzemeltetőinek két legfontosabb célja:

  • az évek alatt kialakult közösség védelme, megtartása, illetve bővítése
  • a fórum színvonalának folyamatos biztosítása.

A moderálás szabályai ennek a két pontnak a szellemében az alábbiak:

 Szigorúan tiltott minden olyan hozzászólás, mely a hatályos magyar jogszabályokba ütközik, bűncselekményre, vagy egyéb jogsértésre való felhívást vagy jelentkezést tartalmaz.
 Jogsértő és tilos bármely felhasználó személyes adatait (pl. név, lakhely, munkahely) az érintett beleegyezése nélkül közzétenni.
 Tiltott az alpári stílusú, trágár hangnem, a sértő, minősíthetetlen hangvételű vagy agresszív, félelemkeltő, megfélemlítésre alkalmas hozzászólások. Azt, hogy egy hozzászólás a fenti körbe tartozik-e, a moderátorok feladata eldönteni.
 Tiltottak a kártékony weboldalra mutató linket tartalmazó hozzászólások.
 Tiltott bármilyen nyílt vagy burkolt reklámot, apróhirdetést, vagy erre mutató linket illetve ezzel kapcsolatos képet tartalmazó hozzászólás.
 Tiltottak az úgynevezett „témaromboló” hozzászólások. Technikai témarombolásnak minősül a túl hosszú szövegek, vagy túl nagy képek beillesztése.

Tartalmi témarombolásnak minősül a kulturált, érdemi társalgást feltűnően szabotálni próbáló hozzászólás (trollkodás). Ugyanebbe a kategóriába tartoznak a provokatív célú, értelmetlen vitát generáló hozzászólások, különösen azok, amelyek az egyes teniszezők szurkolótáborait hivatottak egymásnak ugrasztani. Azt, hogy egy hozzászólás a fenti körbe tartozik-e, a moderátorok feladata eldönteni.

 Tiltott ugyanazon vélemény indokoltnál többszöri bemásolása, folyamatos hangoztatása, a fórum ugyanazon tartalommal történő elárasztása (floodolás)
 A fórum üzemeltetőinek is vannak politikai nézetei, amelyek nem feltétlenül egyeznek meg. Kerülendő a napi politika indokoltnál nagyobb mértékű bevonása a beszélgetésekbe, amely esetleg politikai csatatérré változatná a fórumot.

Felügyeleti intézkedések

Azt a felhasználót, aki folyamatosan vét a fenti szabályok ellen, a moderátorok figyelmeztetik és megkérik, tartsa be a fórum szabályzatát. Amennyiben ez nem történik meg, a felhasználó fiókja és hozzászólásai törlésre kerülnek. Amennyiben más néven visszatér, IP címének beazonosítása után az új regisztrációt is töröljük.
Kivételt képez ezen folyamat alól, ha súlyos és egyértelmű a rombolási szándék, vagy bűncselekményt valósít meg. Ebben az esetben a hozzászólást és a felhasználót is figyelmeztetés nélkül, azonnal töröljük.

Gyakran ismételt kérdések

– Tetszik a közösség, szeretnék hozzátok csatlakozni. Kitől kell engedélyt kérnem?
Senkitől. Csinálj egy Disqus fiókot, és írd meg az üdvözlő hozzászólásodat. Meglátod, szívesen fogadunk majd.

– Hogyan lehet a kitiltás ellen fellebbezni?
Sehogy. 🙂 Fórumozz úgy, hogy a figyelmeztetés után erre már ne kerüljön sor.

Jó beszélgetést, kommentelést kívánnak Nektek
a www.teniszvilag.com moderátorai

A hozzászólások le vannak zárva.