ATP Auckland: Ferrer kikapott, így Isner Lu ellen döntőzik

Aucklandben is kialakult a döntő párosítása, a 3. kiemelt Isner ellenfele meglepetésre a tajvani Lu lesz, aki David Ferrert győzte le két játszmában.

Isner a sírból hozta vissza a meccset Forrás: atpworldtour.com

Isner a sírból hozta vissza a meccset
Forrás: atpworldtour.com

Biztosan nem jön össze az ötödik tornagyőzelem és a négyszeres címvédés David Ferrernek, ugyanis az elődöntőben kikapott Yen-Hsun Lu-tól. A 30 éves Lu 6:4, 7:6-os győzelmének köszönhetően pályafutása során először jutott ATP torna döntőjébe. Lu remek formában van, négy mérkőzés alatt csak egy játszmát veszített.

A másik mérkőzésen is a levegőben lógott a meglepetés: a spanyol Bautista 6:3-ra nyerte az első játszmát, a másodikban pedig breakelőnnyel vezetett Isner ellen. Bautista 5:4-nél a meccsért adogathatott, ekkor sikerült Isnernek összekapnia magát, és rövidítésre menteni a játszmát, amit végül meg is nyert. A döntő szettben aztán már egyetlen breaklehetőségét kihasználva ő került előnybe, így 3:6, 7:6, 6:4-re nyerte a meccset.

Isner pályafutása 17. ATP tornadöntőjére készülhet, eddig 7 győzelem mellett 9 veresége van. Lu ellen egyszer játszott korábban, még 2011-ben Atlantában, az amerikai akkor mindössze három játékot veszítve győzte le ellenfelét.

A kiemelt kép forrása: tennis-pronostics.com