David Ferrer továbbjutott, megismétlődik a múlt heti döntő

A héten három ATP torna zajlik, közülük kettő a tengeren túl, így a magyar szurkolók számára nem éppen baráti időpontokban is folyik a játék Memphisben és Buenos Airesben. Az alábbiakban e két torna kései órákban zajlott mérkőzéseit vesszük górcső alá.

Buenos Aires

Ferrer 11 meccsesre növelte a nyerősorozatát Buenos Airesben Forrás: atpworldtour.com

Ferrer 11 meccsesre növelte a nyerősorozatát Buenos Airesben
Forrás: atpworldtour.com

Fabio Fognini 21 mérkőzéséből huszadik salakos győzelmét jegyezte, miután 7:5, 6:2 arányban legyőzte a német Reistert. A torna második kiemeltjének 17 breaklabdával kellett szembenéznie és négy alkalommal el is veszítette az adogatását. Ellenfelét azonban 13 lehetőségből hétszer is lebreakelte, így zsinórban hetedik meccsét is megnyerte a szezonban. Fognini tornagyőzelemmel a háta mögött vágott neki az argentin viadalnak, a Nadal elleni Roland Garros vereségét követően zsinórban négy salak pályás tornán sikerült a döntőig menetelnie – ezek közül hármat meg is nyert. A pályafutása legmagasabb, 14. világranglistás helyén álló Fognini a következő fordulóban ismét Leonardo Mayer ellen játszik, akit vasárnap legyőzött a chilei döntőben.

Az első kiemelt David Ferrer zsinórban a harmadik Copa Claro győzelméért hajt, melyet egy több, mint két órán keresztül tartó, 7:6, 6:4-es győzelemmel kezdett Maximo Gonzalez ellen. Ferrer az Australian Open negyeddöntője óta nem teniszezett, a következő fordulóban majd Santiago Giraldo lesz az ellenfele.

Kiesett a hetedik kiemelt Monaco, aki a legmagasabban rangsorolt argentin volt a versenyen. Hiába került szettelőnybe, a spanyol Ramos meg tudta fordítani a mérkőzést és 6:7, 6:4, 6:2-re nyert.

Eredmények:

Mayer L. – Arguello – 6:3, 6:4

Fognini – Reister – 7:5, 6:2

Haase – Alund – 6:4, 6:7, 6:3

Giraldo – Montanes – 7:6, 6:2

Volandri – Garin – 5:7, 6:0, 6:3

Ferrer – Gonzalez – 7:6, 6:4

Ramos – Monaco – 6:7, 6:4, 6:2

Memphis

Alex Bogomolov Jr. Forrás: atpworldtour.com

Alex Bogomolov Jr.
Forrás: atpworldtour.com

Búcsúzott a tornától a hatodik kiemelt és 2010-es győztes Sam Querrey. Az amerikai számára az egykoron amerikai, újabban viszont orosz “színekben játszó” Alex Bogomolov Jr. jelentette a végállomást. A világranglista 96. helyén álló Bogomolov valamivel több, mint két óra leforgása alatt ragadta el a győzelmet: szetthátrányból fordítva, 2:6, 6:4, 7:6-ra tudott nyerni, ezzel a US Open óta az első főtáblás ATP győzelmét jegyezte. Querrey annak ellenére veszített, hogy 18 ászt is ütött és zsinórban a negyedik vereségét könyvelhette el, 3:6-ra módosítva ezzel idei mérlegét.

Querrey mellett két másik amerikai is pályára lépett Harrison és Sock személyében. Harrison simán verte a német  Phau-t, Socknak viszont meggyűlt a baja a francia Mannarinoval, csak a döntő szett rövidítésében tudta kiharcolni a továbbjutást.

Ivo Karlovic a múlt héthez hasonlóan szorgalmasan ütögette az ászokat, de 14 fogadhatatlan szervájával messze elmaradt a múlt heti 44-től. Ennek ellenére sima 7:4, 6:4-el jutott túl az ausztrál Ebdenen úgy, hogy egyetlen breaklabdát sem kellett hárítania. A következő fordulóban Karlovicra majd a második kiemelt Lopez vár, aki erőnyerőként jutott tovább.

Eredmények:

Becker – Lacko – 6:3, 6:2

Sock – Mannarino – 7:5, 1:6, 7:6

Kuznetsov – Goffin – 6:4, 6:3

Harrison – Phau – 6:3, 6:4

Bogomolov – Querrey – 2:6, 6:4, 7:6

A kiemelt kép forrása: amazonaws.com