Cilic legyőzte Tsongát, Murray és Almagro is továbbjutott

Marin Cilic meglepetésre kiejtette az ötödik kiemelt jo-Wilfried Tsongát a Rotterdamban zajló ATP 500-as tornáról. Továbbjutott az utolsó pillanatban szabad kártyát kapó Murray is, Argentínában pedig megkezdte a menetelését Nicolas Almagro.

Rotterdam

Cilic hetedik meccsét nyerte zsinórban Forrás: abnamrowtt.com

Cilic hetedik meccsét nyerte zsinórban
Forrás: abnamrowtt.com

A második kiemelt Andy Murray sikerrel vette a Roger-Vasselin jelentette első fordulós akadályt, 29 nyerőt és 19 ki nem kényszerített hibát ütve 6:3, 6:3-ra győzte le a franciát. Murray 2009-ben már egy ízben megnyerte a tornát, a második felé vezető úton a következő ellenfele a húszéves osztrák Dominic Thiem lesz. A skót játékos jelenleg hatodik a világranglistán, így mindenképp szüksége van a pontokra ahhoz, hogy idén zsinórban hetedszer is top4-ben végezzen a szezon zárásakor.

A múlt héten Zágrábban címet védő Marin Cilic Rotterdamban sem volt rest, meglepetésre búcsúztatta az ötödik kiemelt Tsongát és ezzel ő jutott be elsőként a negyeddöntőbe. A horvát teniszező 88%-ban nyert pontot első adogatásai után és ellenfele mindhárom breaklabdáját hárítva egy óra tizenegy perc leforgása  alatt 6:4, 6:4-re hozta a mérkőzést és már 3:1-re vezeti az egymás elleni mérlegüket a 2011-es döntős franciával szemben.

Eredmények:

Murray – Roger-Vasselin – 6:3, 6:3

Cilic – Tsonga – 6:4, 6:4

Buenos Aires

Andujar buenos

Andujar kiemeltet búcsúztatott
Forrás: atpworldtour.com

Almagro hetedik “Golden Swing” győzelmét szerezheti meg a héten, vagyis hetedszer diadalmaskodhat a négy, Latin-Amerikában rendezett torna valamelyikén (Chile, Argentína, Brazília, Mexikó). A 2011-es bajnok Almagro ellenfele Horacio Zeballos volt, aki tavaly Vina del Marban Rafael Nadalt tudta legyőzni a döntőben. Almagro 11 ászt ütött és ellenfele mind a négy breaklehetőségét visszaverte, így  6:2, 7:5  arányban megnyerte a találkozót, a következő körben pedig Gimeno-Traver ellen játszik majd.

A múlt heti chilei döntő “visszavágóját” játszotta Fognini és Leonardo Mayer, melyen ezúttal az argentin került szettelőnybe, de Fognini meg tudta fordítani a meccset és egy lépéssel közelebb került zsinórban az ötödik salakos döntőjéhez. Az olasz a következő fordulóban Pablo Andujar ellen lép majd pályára, aki meglepetésre 6:3, 6:0 arányban kiejtette az ötödik kiemelt Granollerst.

A harmadik kiemelt Robredo szetthátrányba került az argentin Pella ellen, de ez még nem jelentett semmit, mivel a spanyol az utóbbi időben rendre nagy hátrányból hozta vissza a meccseit. Ezúttal a 6:4-re elveszített első szett után 6:1, 6:4-el fordított és a negyeddöntőben majd a hatodik kiemelt Haase ellen próbálhat még tovább jutni.

Eredmények:

Chardy – Gonzalez – 6:4, 7:5

Dolgopolov – Cuevas – 6:3, 4:6, 7:6

Gimeno-Traver – Ramirez – 7:5, 6:2

Almagro – Zeballos – 6:2, 7:5

Andujar – Granollers – 6:3, 6:0

Robredo – Pella – 4:6, 6:1, 6:4

Fognini – Mayer L. – 6:7, 6:3, 6:2

Haase – Berlocq – 6:2, 6:7, 6:2

Memphis

A címvédő Nishikori is megkezdte az idei szereplését Memphisben, a japán ellenfele Becker volt akit 6:4, 6:4-re győzött le. A világranglista 16. helyén álló Nishikori pályafutása során először szerepel első kiemeltként ATP tornán, következő ellenfele pedig az a Bogomolov lesz aki két amerikait, Querreyt és Harrisont is búcsúztatott már a tornán. Nishikori és Bogomolov játszottak már egymás ellen ezen a tornán, három évvel ezelőtt a selejtezőben Nishikori három játszmában nyert.

A fiatal reménységek összecsapásán a 21 éves amerikai Sock 6:2, 6:1-re verte Jiri Vesely-t, a top100 második legidősebb játékosa, Michael Russel pedig honfitársát, Tim Smyczeket győzte le 6:2, 7:5 arányban. A másik amerikai összecsapáson Denis Kzdla simán, 6:0, 6:1-re verte a nemrég a Davis Kupában is szereplő Donald Youngot.

Eredmények:

Russell – Smyczek – 6:2, 7:6

Kudla – Young – 6:1, 6:1

Sock – Vesely – 6:2, 6:1

Bogomolov – Harrison – 6:3, 2:6, 6:2

Nishikori – Becker – 6:4, 6:4

A kiemelt kép forrása: abnamrowtt.com