Kialakult az elődöntők mezőnye Marseille-ben

2014. február 21.
by Írókéz

Meglepetések nélkül zajlottak a negyeddöntők a francia kikötővárosban zajló 250-es kategóriájú versenyen. A végjátékhoz közeledve az esélyesek egyre jobb formát mutatnak.

forrás: www.ouest-france.fr

forrás: www.ouest-france.fr

A horvát Ivan Dodig a vártnál kevésbé tudta megnehezíteni a torna első kiemeltje, Richard Gasquet dolgát. A francia játékos végig kézben tartotta az irányítást, és két szettben nyert, így hetedik próbálkozásra első elődöntőjét játszhatja az Open 13 elnevezésű bajnokságon. Mindig különleges érzés hazai földön versenyt nyerni. Gasquet-nak eddig háromszor adatott meg ez a felemelő érzés, szeretné ezt ezúttal Marseille-ben is átélni.

A jó Richard Ernests Gulbissal találkozik majd az elődöntőben, aki a mai napon Nicolas Mahut ellen lépett pályára. A lett fiú – ahogy azt tegnap is írtuk – nagyot álmodott erre az évre, és igyekszik követni is az álmait. Ezúttal is impresszív játékkal rukkolt elő, mindössze három pontot veszített az adogatásai mögött, ami egészen elképesztő mutató. A vége kétszettes győzelem lett (szójáték!), a második játszma rövidítését 7-1-re nyerte Gulbis, aki sorozatban másodszor játszik elődöntőt 8 napon belül. A mai játékkal akár a Gasquet elleni meccs is meglehet, a lett teniszező, úgy tűnik, egyre nagyobb önbizalmat szerez, kíváncsian várjuk, meg tudja-e nyerni a versenyt a szakajtónyi francia játékos orra előtt.

Jo-Wilfried Tsonga igencsak megszenvedett Edouard Roger-Vasselin ellen a kötőjeles háromnevű francia játékosok mérkőzésén. Roger-Vasselin-ről tudjuk, hogy képzett, jó teniszező, ezt ezúttal is bebizonyította, megnyerte az első szettet. Utána azonban érvényesült Tsonga erőteljesebb játéka, és végül ő lépett tovább az elődöntőbe. Ellenfele a Llodra-Struff mérkőzés győztese lesz, ahol jelenleg a 23 éves német játékos szett- és brékelőnyben van.

Eredmények:

FT Richard Gasquet 76
Ivan Dodig53
FT Ernests Gulbis 67 7
Nicolas Mahut36 1
FTEdouard Roger-Vasselin7 722
Jo-Wilfried Tsonga 6 366
live S2Jan-Lennard Struff63( 15 )
Michael Llodra42( 0 )