Querrey és Almagro is bejutott a négy közé Houstonban

A Houstonban zajló ATP 250-es torna negyeddöntőjébe három hazai játékos is bekerült, a négy közé jutás azonban csak Sam Querrey-nek sikerült. Nem történtek azonban meglepetések, Donald Young és Jack Sock is esélytelenebb volt ellenfelénél.

Verdasco idei első elődöntőjére készül Forrás: atpworldtour.com

Verdasco idei első elődöntőjére készül
Forrás: atpworldtour.com

A veterán spanyol, Fernando Verdasco a szezonban először jutott be egy ATP torna elődöntőjébe, miután 7-6, 6-1 arányban legyőzte az amerikai Youngot. Young az előző körben Juan Monacot búcsúztatta, Verdasco azonban túl nagy falatnak bizonyult a rapszodikusan teljesítő amerikai számára. Verdasco elődöntőbeli ellenfele Santiago Giraldo lesz, aki a szintén kolumbiai Alejandro Gonzalezt küldte haza 6-3, 6-4-el. A 26 éves Giraldo pályafutása ötödik ATP elődöntőjére készülhet. 2014-ben már egyszer közel állta a tornadöntőhöz, Vina del Marban Leonardo Mayer állította meg.

A másik elődöntőt a hazai Sam Querrey és Nicolas Almagro játsszák majd, kettejük mérlegét a spanyol játékos vezeti 5-2-re. Querrey a torna során remekelő, korábban az első kiemelt Isnert búcsúztató német – jamaicai Dustin Brownt győzte le. A világranglista egykori 17. helyezettje 15 ászt ütött a mérkőzésen és ellenfele mind a négy breaklabdáját hárította. Ennek ellenére sem tudta elkerülni a játszmavesztést, Brown a második szettben megnyerte a tie-breaket – 6-3, 6-7, 6-3 lett a végeredmény.

Almagro ennél simábban, 6-2, 6-4 arányban győzte le a fiatal amerikai Jack Sockot. A tavaly döntőt játszó spanyol mindössze öt pontot veszített adogatóként a mérkőzés során és egyetlen breaklabdával sem kellett szembenéznie. A harmadik kiemelt Almagro már majdnem egy éve nem játszott tornadöntőt, legutóbb tavaly Barcelonában szállhatott harcba a trófea megszerzéséért.

Eredmények:

Querrey – Brown – 6-3, 6-7, 6-3

Almagro (3) – Sock – 6-2, 6-4

Verdasco (4) – Young – 7-6, 6-1

Giraldo – Gonzalez A. – 6-3, 6-4

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com