Simán nyert Fognini és Monfils, két szett hátrányból fordított Verdasco

Az ötödik játéknap végén már csak három mérkőzés maradt a férfiaknál. A francia közönség egyrészt boldog lehetett  hazai játékosuk győzelme miatt, másrészt láthattak egy fantasztikus fordítást is.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Fognini könnyű győzelmet aratott Bellucci ellen
Kép forrása: rolandgarros.com

Előbb azonban kezdjük a sort az olasz Fabio Fognini meccsével. A világranglista 15. a mai napon a brazil Thomaz Bellucci ellen lépett pályára. A 26 éves balkezes játékosról tudni kell, hogy mind a három tornagyőzelmét eddig salakon aratta, így Fognini előzetesen nem számíthatott könnyű mérkőzésre. A párizsi közönség is talán abban reménykedett, hogy a rendkívül szép teniszt játszó Bellucci ellenfele lehet az olasznak, azonban a mérkőzés egész más forgatókönyvet hozott. A sanremoi születésű játékos az első két szettben rendkívül hatékony volt szervái mögött, így két szettes előnybe került. Elég volt csupán annyi, hogy elvegye ellenfele adogatását játszmánként egyszer és sajátját őrizve 6/3 6/4 volt az eredmény 68 perc játék után. A harmadik játszma már fej-fej melletti küzdelmet hozott, azonban a rövidítésben ismét az olasz maradt nyugodtabb és sikeresen lezárta a találkozót.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Monfils egy elképesztő vetődést is bemutatott a győzelemért
Kép forrása: rolandgarros.com

A Suzanne Lenglen-re kora este a hazai show-man érkezett. Gael Monfils ellenfele a német Jan-Lennard Struff volt. A ranglista hatvankettedikről mostanában sokat lehetett hallani, legutóbb Münchenben az elődöntőig is eljutott már. Az első játszma megadta a meccs alaphangját, ahol a francia rövidítésben szerzett előnyt magának. Innentől már Monfils sikeresen a saját maga javára döntötte a mérkőzést. Bár a német nagyon küzdött, ráadásul több fantasztikus labdamenet is megnyert ellenfelével szemben, így sem tudott játszmát nyerni. A hazai teniszező előbb 6/4-el nagy lépést tett a győzelem felé, majd egy 6/1-el végérvényesen eldöntötte a továbbjutás kérdését. Monfils-nak a következő körben jöhet egy emlékezetes meccs visszavágója, ugyanis Fabio Fognini ellen játszik.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Verdasco egy elképesztő meccsen győzte le Cuevas-t
Kép forrása: rolandgarros.com

A mai napon sima győzelmek mellett láthattunk egy elképesztő fordítást is. A spanyol Fernando Verdasco ugyanis majdnem másfél óra játék után már igen nagy bajban volt az uruguayi Cuevas ellen, aki az első két szettet 6/4 7/6-ra megnyerte ellene. A harmadik játszmában is sokáig csak az eredmény után futott a korábbi Australian Open elődöntős, azonban 5-5-nél elvette Cuevas szerváját és 7/5-el szépített. Ez úgy tűnik a meccs képét teljes mértékben megváltoztatta, mivel innentől már a spanyol akarata érvényesült. Az utolsó két játszmára Verdasco egyre több pontot nyert meg adogatásaiból, ráadásul többször már nem vesztette el az adogatását. Az utolsó 96 percben mutatott játékával Verdasco végül teljesen megtörte Cuevas-t és elképesztő módon megfordította a mérkőzést két játszmás hátrányból. Az utolsó két órában mutatott jó játékára bizony továbbra is szüksége lesz a spanyolnak, mivel a hazai közönség előtt teniszező Richard Gasquet következik.

A holnapi napon több mérkőzés is izgalmasnak ígérkezik. Pályára lép Novak Djokovic a horvát Marin Cilic ellen. A Philippe Chatrier-én előbb Roger Federer játszik Dmitry Tursunov-val, majd Milos Raonic és Gilles Simon csap össze a centerpálya záró meccsén.

A második forduló eredményei:

Gael Monfils-Jan-Lennard Struff 7/6(4) 6/4 6/1

Fabio Fognini-Thomaz Bellucci 6/3 6/4 7/6(2)

Fernando Verdasco-Pablo Cuevas 4/6 6/7(6) 7/5 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com