A US Open előszobájában

Alig egy hét van hátra a US Open kezdetéig, az élmezőny fejben már Flushing Medowsban van. Nem maradnak azonban tenisz nélkül a szurkolók ezen a héten sem, egy-egy  női és férfi torna még alkalmat ad a játékosoknak, hogy az utolsó pillanatban felvegyék az amerikai kemény pályás küzdelmek ritmusát.

Winston-Salem

Vajon ki lesz képes megállítani Isnert? Forrás: usatoday.net

Vajon ki lesz képes megállítani Isnert?
Forrás: usatoday.net

A férfiak egy négy éves múlttal rendelkező ATP 250-es tornán mérik össze tudásukat. Az első kiemelt a 2011-ben és 2012-ben is nyerni tudó John Isner lesz, aki egy év kihagyás után teszi ismét tiszteletét a Wake Forest Egyetem campusán. A hórihorgas amerikai eddig hibátlannak bizonyult a versenyen, mind a tíz mérkőzését sikerrel zárta.

Isner hiányában tavaly az osztrák Melzernek sikerült elhódítania a trófeát. A 33 éves balkezes játékos április közepén tért vissza vállsérülése után és most egy négymeccses vereségsorozatot igyekszik majd megtörni. Harmadik kiemeltként ütőt ragad a múlt héten Djokovicot legyőző Tommy Robredo is.

A hazai játékosok közül itt lesz a jelenleg második számú amerikai teniszező, Donald Young, aki 2012 júliusa óta ismét a top50-ben tudhatja magát. Younghoz hasonlóan Steve Johnson is a legjobb ötven közé szeretné verekedni magát, Ryan Harrison pedig szabad kártyával indult, és már túl is van az első mérkőzésén a német Struff ellen (6-4, 6-2).

Főtábla

Vasárnapi eredmények:

Becker – Carreno-Busta – 6-2, 2-6, 6-1

Mahut – Kavcic – 6-3, 6-2

Brown – Gonzalez A. – 6-3, 6-2

Haase – Paire – 6-4, 2-6, 6-2

Klahn – Rubin – 6-2, 0-6, 7-6

Harrison – Struff – 6-4, 6-2

New Haven

Eugenie Bouchard

Eugenie Bouchard
Forrás: wtatennis.com

A hölgyek a Connecticut Open névre hallgató versenyen lépnek pályára, melyet Caroline Wozniacki 2008 és 2011 között zsinórban négy alkalommal is meg tudott nyerni. Az egykori világelső egyeduralmát Petra Kvitova törte meg, tavaly pedig az élmezőnybe berobbanó Simona Halep lett a győztes.

A román játékos idén első kiemeltként vághat neki a címvédésnek, őt a 2012-es bajnok Kvitova követi sorban. Érdemes lesz odafigyelni az ifjú Bouchard-ra, aki pályafutása első Premier kategóriájú tornagyőzelmére készül. Az utóbbi időben jelentősen visszaeső Wozniacki is jelen lesz negyedik kiemeltként.

Főtábla

Vasárnapi eredmények:

Riske – DellAcqua – 6-1, 6-4

Giorgi – Vandeweghe – 6-3, 6-1

Makarova – Vinci – 6-3, 6-3

Pennetta – Koukalova – 6-1, 6-3

A kiemelt kép forrása: usta.com

A hozzászólások le vannak zárva.