Hopman-kupa: A lengyeleké a trófea

2015. január 10.
by cort

Két száz százalékos csapat találkozott ma a 2015-ös Hopman-kupa döntőjében, ami a torna történetében először lengyel győzelemmel zárult. 

Ami egy éve nem sikerült, az idén összejött a lengyeleknek. Az Agnieszka Radwanska, Jerzy Janowicz duo 2-1 arányban hozta a Hopman-kupa idei döntőjét.

A nap első összecsapásán Radwanska és Serena Williams találkozott. A két hölgy eddigi összes összecsapásán az amerikai győzedelmeskedett, de ezen a tornán elég indiszponáltan játszott, Pennetta ellen összehozott egy 0-6-os játszmát, majd két sima szettben kikapott a kanadai Bouchardtól, és a cseh Safarovának sem sok hiányzott, hogy legyőzze a világelsőt. Ezek után nem volt meglepő, hogy Radwanska két szoros szett után döntő szett 6-1-gyel behúzta a mérkőzést.

Jöhetett az Isner – Janowicz összecsapás, ahol igazi szőnyegbombázást mutatott be a két ászgyáros. A két torony összecsapását végül az amerikai nyerte, így következhetett a mindent eldöntő vegyes páros.

Serena nem tűnt túl letörtnek a vereség után Forrás: twitter.com/hopmancup

Serena nem tűnt túl letörtnek a vereség után
Forrás: twitter.com/hopmancup

A vegyes páros előtt az amerikai duó lehetett bizakodóbb, hiszen a tornán az összes páros mérkőzésüket megnyerték, igaz a lengyelek egyetlen veresége is egy győztes állásból feladott mérkőzés volt. Talán lehet azt mondani, hogy ezen a napon az a páros nyert, aki jobban akarta a győzelmet, és ez Lengyelország válogatottja volt. Radwanskáék az egész meccs folyamán jobban ott voltak a pályán, többet tettek a győzelemért, és a 7-5 6-3-as győzelmükkel teljesen megérdemelten emelhették fel a győztesnek járó trófeát.

Eredmények:

FTJohn Isner7 126
Jerzy Janowicz6 104
FTSerena Williams47 71
Agnieszka Radwanska66 36
FTJohn Isner
Serena Williams
53
Jerzy Janowicz
Agnieszka Radwanska
76

Kiemelt kép forrása: twitter.com/hopmancup

A hozzászólások le vannak zárva.