AusOpen 2015: Egy újabb magyar tündérmese születőben?

2015. január 29.
by Airon

Vajon Gálfi Dalma elődei nyomába ér? Eléri-e azt, amit az utóbbi évek során sikerült Szávay Ágnesnek vagy Wimbledonban Fucsovics Marcinak? Nos, pár napon belül minden kérdésre választ kapunk.

Egy 16 éves lány, aki hónapról-hónapra egyre jobb eredményekkel rukkol elő a nemzetközi női mezőnyben. Gálfi Dalmának az igazi áttörést a tavaly augusztusi 16 év alattiak csapat Európa-Bajnokság győzelem volt számára. Ráadásul tavaly novemberben egymást követően két héten nyert Heraklionban felnőtt ITF tornákat, ahol az első versenyen a selejtezőből indulva kilenc meccset megnyerve tornagyőztes lett.

Dalma magabiztos teniszt nyújtott az egész hét folyamán Kép forrása: zimbio.com

Dalma magabiztos teniszt nyújtott az egész hét folyamán
Kép forrása: zimbio.com

Az Australian Open lány egyes versenyszámában Gálfi Dalma rettentően magabiztosan teniszezik az egész torna folyamán. A magyar lány 64-es tábláról kezdett, ahol a japán Kimika Sakata elleni könnyed győzelemmel beindította a hengert. Jöttek az erősebbnél erősebb ellenfelek, azonban Dalma mindenkit meggyőzően múlt felül. A következő fordulókban Xinyu Gao, valamint az orosz Anna Blinokva ellen sem veszített szettet. Utóbbi játékossal egyébként párosban indult, azonban a negyeddöntőben vereséget szenvedtek.

A mai napon eljött a negyeddöntő, ahol a torna negyedik kiemeltjével, a spanyol Aliona Bolsova Zadoinovával nézett farkasszemet. A világranglistán jelenleg 687. helyen álló 17 éves lány szintén remek eredményekkel bír, ő profi pályafutása alatt két felnőtt tornagyőzelmet szerzett. Dalmát azonban ez egy cseppet sem rémítette meg, remek tenisszel diadalmaskodott riválisa ellen. Az első játszmában Dalma rendkívül jól játszott fogadóként, kétszer is elvette ellenfele adogatását és nagyon könnyed 6/1-el vezetést szerzett. A második játszmában már sokkal szorosabb küzdelem folyt, amit a fej döntött el. A rövidítést végül Dalma 7-4-re hozta, így elődöntős Melbourneben. A következő ellenfél a torna 14. kiemeltje, a brit Katie Swan lesz.

Kiemelt kép forrása: zimbio.com

A hozzászólások le vannak zárva.