ATP összefoglaló- Marseille, Rio de Janeiro, Delray Beach

Hétfőn három újabb torna vette kezdetét. Marseilleben máris megszületett az első kisebb meglepetés, Rio de Janeiroban és Delray Beachen a kiemelteknek nem jelentett gondot az első forduló.

Marseille

Stakhovsky máris a nyolcadik kiemeltet búcsúztatta Kép forrása: skysports.com

Stakhovsky máris a nyolcadik kiemeltet búcsúztatta
Kép forrása: skysports.com

A fentebb említett megleptés, pedig nem volt más, mint a cseh Lukas Rosol kiesése. A torna nyolcadik kiemeltje finoman szólva sincs élete formájában, eddig mindösszesen egy mérkőzés t tudott megnyerni ebben a szezonban. Rotterdamban Simoné Bolelli fékezte meg, tegnap pedig Sergiy Stakhovsky bizonyult soknak Rosol számára. AZ első játszmában az ukrán 3-3-nál breakelt, amivel egy egész mérkőzésre megtörte ellenfelét, sima két szettben jutott tovább. A játéknap másik mérkőzésen úgy tűnik Borna Coric rászolgált a rendezőktől kapott szabadkártyára. A horvát tehetség két játszmában győzte le az üzbég Denis Istomint.

Az első forduló eredményei:

Borna Coric-Denis Istomin 6/4 7/5

Sergiy Stakhovsky-Lukas Rosol 6/3 6/2

 

Rio de Janeiro

Robredo legyőzte a svéd ifjú titánt Kép forrása: sportal.com.au

Robredo legyőzte a svéd ifjú titánt
Kép forrása: sportal.com.au

Habár még javában tart a híres Riói karnevál, azonban a tenisz szűk elitje már birtokba vette a brazil főváros vörös gyepszőnyegét. A legnagyobb nevek még nem kezdték meg ugyan szereplésüket, erre sem sokat kell már várni, mivel Nadal és Ferrer is a mai játéknapon már pályára lép. A harmadik kiemelt Tommy Robredo viszont már rögtön a nyitónapon megmutatta teniszét a közönségnek, aki magabiztosan győzte le a svéd Elias Ymert. A szoros mérkőzések is hamar megérkeztek Rio De Janeiroba: Andreas Haider-Maurer, Jarkko Nieminen és Thiemo de Bakker is csak döntő játszmában került be a második fordulóba.

Az első forduló eredményei:

Andreas Haider-Maurer-Albert Ramos Vinolas 3/6 6/3 6/2

Tommy Robredo-Elias Ymer 6/4 6/3

Jarkko Nieminen-Marco Checchinato 4/6 6/3 7/5

Thiemo de Bakker-Guilherme Clezar 5/7 6/3 6/1

Delray Beach

Dolgopolov már 16 között van Delray Beachen Kép forrása: terra.com.mx

Dolgopolov már 16 között van Delray Beachen
Kép forrása: terra.com.mx

A hét másik kemény pályás tornáján már két kiemelt is elkezdte menetelését. A harmadik kiemelt Alexandr Dolgopolov egy rövidítés után könnyedén győzte le az orosz Teymuraz Gabashvilit. A negyedik kiemeltnek már közel sem volt ilyen könnyű dolga. Ivo Karlovicot a második szettben mindösszesen egy rövidítés választotta el a győzelemtől a német Dustin Brown ellen, azonban mégis túlórára kényszerült. A horvát a folytatásra ismét összeszedte magát és 6/2-vel biztosította a helyét a legjobb 16 között. A játéknapon még egy mérkőzés végkimenetelének főleg a hazai szurkolók örülhettek, Denis Kudla két játszmában diadalmaskodott Lukas Lackoval szemben.

Az első forduló eredményei:

Denis Kudla-Lukas Lacko 6/3 6/4

Ivo Karlovic-Dustin Brown 6/3 6/7(3) 6/2

Alexandr Dolgopolov-Teymuraz Gabashvili 7/6(4) 6/3

Kiemelt kép forrása: rioopen.com

A hozzászólások le vannak zárva.