Djokovic visszalépett a madridi Masters tornáról

2015. május 1.
by Adam

A hír hivatalos, mely szerint a világelső Novak Djokovic visszalépett a hivatalosan ma kezdődő madridi Masters 1000 versenyről, ezzel pedig a 2012-es bajnok Roger Federer lesz a torna első kiemeltje.

A visszalépést nem indokolta konkrétan, de a hátterében valószínűleg az elegendő pihenés és a Roland-Garrosra való felkészülés állhat. Djokovic tavaly is kihagyta a spanyol ezrest, akkor sérülés miatt kellett kényszerpihenőt tartania, így pontot nem veszít, csak extra időt nyer. Viszont még ha pontot is veszítene, előnye akkor a világranglistán a második Roger Federer előtt, hogy nem lenne jelentősége.

A madridi versenyt 2011-ben nyerte meg utoljára, azóta 2012-ben Roger Federer, majd az elmúlt két évben Rafael Nadal volt a torna legjobbja, tavaly Kei Nishikorit győzte le, aki a döntő szettben sérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzést.

Djokovic idei éve kiemelkedően sikeres, az Autralian Open győzelme után eddig mindhárom Masters1000 tornán ő emelte fel a trófeát, mindemellett a párizsi ezresen is és a világbajnokságon is tavaly év végén. Harminc győzelem mellett két veresége van idén, az egyik Ivo Karlovic ellen még januárból, a másik pedig Roger Federer ellen Dubaiból. A jövő héten kezdődő római Masters tornán ő a címvédő, így vélhetően inkább arra szeretne összpontosítani.

Djokovic visszalépése ugyanakkor egy kiváló lehetőség lehet az idén salakon is meglepően gyengén teljesítő Rafael Nadalnak arra, hogy akár címet védjen és önbizalmat gyűjtsön a következő párizsi Grand Slam tornára, ahol ötszörös címvédőként és kilencszeres bajnokként indul.

Kiemelt kép forrása: novakdjokovic.com

A hozzászólások le vannak zárva.