Murray és a drámai döntők egy újabb fejezete

A kisebb tornákon úgy tűnik Murray rendszeres résztvevője a drámai kimenetelű döntőknek, ezt most Münchenben Kohlschreiber bánta.

Egy nap teljes csúszás, csak hogy München fokozza a drámaiságot, 3-2-es Kohlschreiber vezetéssel vágott neki a két játékos a finálénak. A tét 2013 után újra egy hazai játékos győzelme volt, amit akkor Tommy Haasnak köszönhetett a német közönség.

Murray bírta jobban idegekkel a végén Kép forrása: independent.co.uk

Murray bírta jobban idegekkel a végén
Kép forrása: independent.co.uk

Az első szettben a két játékos nem igazán keltett zavart egymás adogatójátéka körül, könnyedén jutottak el a rövidítésig. A Tiebreakban egy szoros végjátékot végül egyetlen pont döntött el 4-4-nél, ahol Murray már másodszor csinált mini-breaket és innentől kezdve nem engedte ki a kezéből a játszmát. A második szett elején Murraynél rezgett rendesen a léc, amit a német ki is használt, ám előnye csupán a következő game végéig tartott. Egy idő után a német közönség ismét készülhetett az újabb rövidítésre, azonban Kohlschreiber váratlanul újítani tudott, majd pár perccel később kiharcolta a döntő szettet. A harmadik játszma nagyvonalaiban másolta az elsőt, mindösszesen Murraynek kellett egyetlen break labdát hárítania, München bajnokának kilétét egy mindent eldöntő rövidítés határozta meg. Kohlschreiber a legközelebb 3-2-es vezetésénél állt a győzelemhez, ekkor volt utoljára kisebb fórban, azonban egy harcias küzdelem végül Murray győzelmét hozta meg, aki idei első tornagyőzelmét ünnepelhette.

Murray továbbra is remek évet tudhat maga mögött, ez volt pályafutása harminckettedik ATP sikere. Valencia után bár most nem kellett mérkőzéslabdákat hárítania, mégis újra egy elképesztően küzdelmes döntő végső győztese lett, ami pozitívum lehet a Roland Garros előtt számára.

A döntő végeredménye:

Andy Murray(1)-Philipp Kohlschreiber(5) 7/6(4) 5/7 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.