Wawrinka nem remekelt hazai pályán

Már napok óta csak a Roland Garros sorsolására és a vasárnapi kezdésre gondolnak a teniszrajongók, azonban néhány játékos még most is felvezető tornákon játszik. 1991 után például ismét rendeznek Svájcban tavaszi salakos tornát, ahol az első két kiemelt Stan Wawrinka és Marin Cilic lettek.

Tegnap már a legjobb nyolc játékos játszhatta mérkőzését az elődöntőbe jutásért, salakspecialisták egész hada sorakozott fel, így a két Grand Slam bajnoknak nem volt könnyű dolga. Stan Wawrinka szoros három szettes mérkőzést játszott azzal a Federico Delbonisszal, aki két éve Roger Federert is le tudta győzni salakon. Most egy újabb svájci skalppal lett gazdagabb, Wawrinka az első szettben a tiebreakben még helyt állt 7(7):6(5) arányban, de az argentin fordítani tudott és a másik két szettet 6:4, 6:4 eredményekkel hozta. Delbonis ellenfele a portugál Joao Sousa lesz aki Pablo Andújar ellen jutott tovább szintén egy döntőszettes meccsen 6:4, 2:6, 7(8):6(6) eredménnyel.

A tábla alsó felén a US Open bajnok Marin Cilic sem remekelt, a negyeddöntő volt a megállás számára is. Santiago Giraldo ellen ki lehet kapni salakon még akkor is, ha valaki a TOP10-ben van, de a sima két szettes 7:5, 6:3 vereség mondhatni várakozáson aluli. Giraldo ellenfele így Thomaz Bellucci lesz az elődöntőben, aki három szettben nyert Albert Ramos-Vinolas ellen 6:0, 1:6, 6:3 eredménnyel.

A torna elődöntőit ma láthatjuk, a döntőt pedig a szokásostól eltérően szombaton, hiszen vasárnap már a Roland Garrosé a főszerep.

Kiemelt kép forrása: yimg.com

A hozzászólások le vannak zárva.