RG 15: Djokovic és Nadal menetel a slágermeccs felé

Lassan végéhez ér a férfiak küzdelmének második fordulója. Novak Djokovicékat nem tudták ezúttal sem nagy csatára késztetni.

Djokovic Müllert is könnyen legyőzte Kép forrása: news.natinaonalpost.com

Djokovic Müllert is könnyen legyőzte
Kép forrása: news.natinaonalpost.com

Novak Djokovic egy némileg fáradt Gilles Müller ellen lépett pályára, aki a küzdőerejének köszönhetően előbb kiharcolta kedden az ötödik szettet, majd azt meg is nyerte Paolo Lorenzi ellen. A luxemburgi régebben a US Openen robbant be 0-2-es fordításaival, azonban vélhető volt, ha Djokovic ellen is ilyen hátrányba kerül, onnan már szinte lehetetlen lesz visszajönni. A szerb nagyon odafigyelt a lehetőségei kihasználására, mivel Müller szerváját nem egyszerű elvenni, azonban ez négyszer is sikerült neki, ráadásul még az is belefért, hogy a harmadik szettben egy előnyét eltékozolja. Djokovic összeszedett és stabil teniszét szerencsére pillanatnyi ágyéksérülése sem hátráltatta, elmondása szerint semmi komolyabb baj nem történt. A következő ellenfele az a Thanasi Kokkinanis lesz, aki Bernard Tomicot búcsúztatta 0-2-ről és három mérkőzéslabdáról.

Nadal egyre jobb formában játszik Kép forrása: belacherreport.com

Nadal egyre jobb formában játszik
Kép forrása: belacherreport.com

A tenisz szerelmesei talán nagyobb csatát vártak Rafael Nadaltól és Nicolas Almagrótól, azonban a címvédő továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben. Az első break nagyrészt magadta a meccs alaphangját, amire mind a két játékosnak esélye nyílt és végül Nadal csinálta meg. A kilencszeres bajnok folytatni tudta azt a játékát, amit az első fordulóban már láthattunk tőle, ráadásul alapütései úgy is hosszan pörögtek és hatékonynak bizonyultak, hogy legalább 2 méterre mozgott az alapvonaltól. Nadal szervái továbbra is remekül működtek, mindösszesen a második szett közepén vesztette el már dupla-break előnyben egy alakalommal. A harmadik fordulós mérkőzésén jöhet egy ifjú reménység, az orosz Andrey Kuznetsov.

Murray a második szett elvesztése után is kiegyensúlyozottan teniszezett Kép forrása: independent.co.uk

Murray a második szett elvesztése után is kiegyensúlyozottan teniszezett
Kép forrása: independent.co.uk

Andy Murraynél sem lehetett mondani, hogy könnyű ellenfelet kapott második mérkőzésére. Joao Sousa ebben az évben sokat fejlődött, emellett torna döntővel a kezében érkezett meg a Roland Garrosra, így kemény összecsapásra lehetett számítani előzetesen. A brit könnyedén elvitte az első játszmát, azonban a második játszmában egészen váratlanul elbukta az adogatását, ekkor a portugál az egyenlítésért adogathatott. Sousa ugyan 5-3-nál nem tudta befejezni adogatóként, azonban ami késik, nem múlik elvet követve, fogadóként breakelt, minden kezdődhetett előröl. Murrayn azonban látszódott, hogy ezen a mérkőzésen a fontos szituációknál fejben odateszi magát, előbb 2-1-nél break labdákat hárított, majd onnantól kezdve már nem adott igazán sok esélyt riválisának a győzelem megszerzésére. Murray így készülhet a Nick Kyrgios elleni összecsapásra.

Kokkinakis a meccslabda után okkal feküdhetett a salakra Kép forrása: amp.twimg.com

Kokkinakis a meccslabda után okkal feküdhetett a salakra
Kép forrása: amp.twimg.com

Végül essen néhány szó néhány kiemelt búcsújáról. Kokkinakis parádés öt szettes győzelme mellett Borna Coric is döntő játszmában búcsúztatott egy kiemelt játékost. Úgy tűnik ez a nap kedvezőtlen volt a 7-es számmal végződő kiemeltek számára, ugyanis Tomic a 27., valamint a horvát játékos a 17. Tommy Robredot ejtette ki. A mai napon meglepetésre Chardy könnyedén verte Isnert, valamint Victor Troicki is csak 8 játékot tudott nyerni Simone Bolelli ellen. Holnapra pedig már csak az a kérdés maradt a második fordulóból, Gasuqet vagy Berlocq nevével lesz teljes a harmadik fordulósok névsora.

Holnap ismét porondra lép a svájci kettős, Federer bosnyák, Wawrinka amerikai ellenfél ellen játszik. A hazai közönség pedig több esetben adhat támaszt kedvenceiknek, ugyanis Monfils, Paire és Tsonga is játszik, 1 francia továbbjutó pedig már biztos a Simon-Mahut meccsen.

A második forduló eredményei:

Novak Djokovic-Gilles Müller 6/1 6/4 6/4

Thanasi Kokkinakis-Bernard Tomic 3/6 3/6 6/3 6/4 8/6

Kevin Anderson-Yen-Hsun Lu 5/7 6/4 6/4 6/4

Jack Sock-Pablo Carreno Busta 6/7(2) 7/6(4) 6/1 7/6(4)

Borna Coric-Tommy Robredo 7/5 3/6 6/2 4/6 6/4

Andrey Kuznetsov-Jurgen Melzer 6/1 5/7 7/6(7) 7/5

Rafael Nadal-Nicolas Almagro 6/4 6/3 6/1

Andy Murray-Joao Sousa 6/2 4/6 6/4 6/1

Nick Kyrgios-Kyle Edmund Edmund visszalépett

David Goffin-Santiago Giraldo 6/3 4/6 7/5 6/2

Jeremy Chardy-John Isner 6/4 4/6 6/3 6/3

Marin Cilic-Andrea Arnaboldi 7/6(3) 6/1 6/1

Leonardo Mayer-Jerzy Janowicz 6/4 6/4 6/7(1) 6/1

Simone Bolelli-Victor Troicki 6/2 6/4 6/3

David Ferrer-Daniel Gimeno-Traver 6/3 6/2 6/1

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.