ATP: Alakulnak a heti finálék

Umagban, Bastadban és Bogotában is a végjátéknál tartanak.

Umag

Új "séró", új(abb) siker? forrás: tennisnet.com

Új “séró”, új(abb) siker?
forrás: tennisnet.com

Isztriában, salakon az osztrák tehetség, Dominic Thiem (4.) az egyik döntős . Az első két fordulóban a szerencsének is döntő szerepe volt e hosszú útban. Dusan Lajovic ellen játék nélkül ment tovább, hogy aztán honfitársa, Haider-Maurer ellen egy “csonka” meccsen jusson tovább. A legjobb 4 között azonban rendesen rászolgált erre a (fél)sikerre. Nem mást, mint Gael Monfilst (1.) győzte le három szettben. Thiem ellenfele a portugál Joao Sousa lesz, aki az első kört leszámítva mindegyik meccsén kiemelt versenyzőket búcsúztatott. Előbb két a olaszt, Seppit (3.), majd Fogninit (5.) búcsúztatta, az elődöntőben pedig Roberto Bautista-Agutot (2.). A luzitán teniszezőnek eddig egy tornagyőzelme van karrierje során, még 2013-ban Kuala Lumpurból.

Bogota

Bernard Tomic szépen araszol a címvédés felé forrás: www.tennis.com.au

Bernard Tomic szépen araszol a címvédés felé
forrás: www.tennis.com.au

Kolumbiában a címvédő, Bernard Tomic (2.) duplázási esélyei megnőttek, azáltal, hogy Ivo Karlovic (1.) az elődöntőben kikapott a francia Mannarinotól (3.). A másik elődöntő, ahol az ausztrál a német Michael Berrerrel játszik, ezen sorok íródásakor is zajlik. Tomic teljesítményében egyébként nem lehet kivetnivalót találni, csak a spanyol Menendez-Maceireas vett el tőle szettet. Meg kell egyébként említeni róla, hogy két héttel ezelőtt (újfent) rendőrségi ügybe sodorta magát, miután egy Miami-i szállodában a megengedettnél háromszor hangosabban hallgatta szobájában a zenét. Nem ez volt az első incidense a rend őreivel. Elkapták őt már gyorshajtásért is, még Ausztráliában. 

Bastad

Az ifjú "Sascha" Zverev újra megcsillogtatta tudását forrás: twitter.com

Az ifjú “Sascha” Zverev újra megcsillogtatta tudását
forrás: twitter.com

A bogotai fejleményekkel ellentétben a svéd salakos tornán nem lesz címvédés. Pablo Cuevas (3.) a legjobb 4-ig menetelt ebben az évben. Legyőzője az a Benoit Paire volt, aki nem csak őt, hanem a top-kiemelt David Goffint is legyőzte. A francia teniszező első tornagyőzelméért harcolhat majd, de nem ez lesz az első döntője. 2012-ben Belgrádban, 2013-ban pedig Montpellierben veszítette el az utolsó meccset. Mostani ellenfele Tommy Robredo (2.) lesz, aki hozta a héten a papírformát, hiszen játszmavesztés nélkül hozta a meccseit. E szép teljesítmény ellenére is beszédesebb téma a mindössze 18 éves Alexander Zverev produkciója. A hamburgi tinédzser előbb egy kiélezett meccsen verte meg honfitársát, Julian Reistert, utána viszont olyan teniszezőknél bizonyult jobbnak, mint Juan Monaco (4.), majd Thomaz Bellucci (6.). Robredo ellen azonban már nem sikerült a bravúr, így sem vallott szégyent. Sőt…

A kiemelt kép forrása: croatiaopen.hr

A hozzászólások le vannak zárva.