ATP Umag: Dominic Thiem oktatott a döntőben

2015. július 27.
by DGM96

A 21 éves osztrák parádés tenisszel megszerezte karrierje második tornagyőzelmét.

forrás: www.record.xl.pt

forrás: www.record.xl.pt

A bécsújhelyi születésű fiatalember érdekes utat járt be a fináléig. Az első két fordulóban nem is tudott teljes mérkőzést lejátszani: Dusan Lajovic az első meccsen nem tudott kiállni, Andreas Haider-Maurer pedig meccs közben lépett vissza. A legjobb 4 között azonban már egész szép eredményt ért el Gael Monfils (1.) legyőzésével. Thiem (4.) ellenfele az a Joao Sousa volt, aki sorra búcsúztatta a kiemelt versenyzőket: Seppit (3.), Fogninit (5.) (őt ráadásul meccslabdáról), majd az elődöntőben Bautista-Agutot (2.).

Ugyan az osztrák képvisel nagyobb játékerőt, de fiatalsága miatt még nem tud folyamatosan jobbnak bizonyulni azokkal szemben, akik ellen a papírforma szerint kellene. Így egy kiélezett meccs reálisabb opció volt. Thiem azonban tudta hozni a legjobbját. Relatíve tökéletesen játszott, alig vétett hibát. Az első szettben a portugál még aránylag tartotta a lépést, hiszen csak egy breaket szenvedett el, de a másodikban Thiem tarolt. Az első 5 játék megnyerése után még egy elveszített adogatás is belefért.

Végeredmény: D. Thiem (4.) – J. Sousa 6/4 6/1

Thiemnek ez már a második tornagyőzelme a World Touron, az elsőt is még idén szerezte Nizzában, ugyanúgy salakon. Az osztrák tehetség pályafutása eddig stílszerűen alakul. Az előző évet a világranglista 137. helyén kezdte, de decemberben a 39. volt. 2015-ben sem rekedt meg a fejlődésben. Mostani sikerével soha nem látott magasságba került, ezen a héten a 24. helyen lesz jegyezve.

A kiemelt kép forrása: www.krone.at

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.