Ismét összejött a Federer-Djokovic döntő!

Összejött az a párosítás a Western & Southern Open idei döntőjében, amire a legtöbben vágytak, a világelső Novak Djokovic és a címvédő Roger Federer mérkőzik meg ismét egy trófeáért. Nézzük azonban, hogy mi történt a negyeddöntők óta.

Novak Djokovic először játszott Stan Wawrinka ellen a Roland Garros döntője óta és egy viszonylag szoros első szett után a másodikban már a svájci sokkal gyengébbnek bizonyult és nagyon simán 6:4, 6:1 eredménnyel nyert a szerb. Ellenfele így az elődöntőben a meglepetésember, Alexandr Dolgopolov lett, aki könnyeden nyert Tomas Berdych ellen 6:4, 6:2-re.

Richard Gasquet erősen kezdett Andy Murray ellen, de az első szett megnyerése után nem tudta tartani azt a játékszínvonalat, így szép fonákjai sem bizonyultak elégnek Murray stabil játéka ellen, a skót szetthátrányból tudott fordítani és 4:6, 6:1, 6:4-re megnyerte a találkozót. A Federer-Nadal pedig nem jött össze, a svájci egy másik spanyol, Feliciano López ellen lépett pályára és 6:3, 6:4-re nyerni tudott.

Továbbra is tart Murray győzelmi sorozata Kép forrása: bbc.co.uk

Andy Murray
Kép forrása: bbc.co.uk

Az elődöntős párosítások láttán egy sima Djokovic győzelemre számíthattunk volna, ennek ellenére Dolgopolov alaposan megnehezítette a szerb dolgát, az első szettet megnyerte és a másodikban is több kihasználatlan breaklabda után rövidítésre kényszerítette a világelsőt. Ott Djokovic volt a stabilabb és jobb játékkal be tudta húzni, a döntő szettben pedig ezzel a lendülettel simává tette az addig nehéz találkozót. 4:6, 7(7):6(5), 6:2 győzelmével továbbra is tart afelé, hogy ő legyen az első férfi teniszező, aki megnyeri mind a kilenc Masters1000 versenyt.

Ebbe az álomba azonban még Roger Federer is szeretne beleszólni azzal a hihetetlenül agresszív játékkal amit Andy Murray ellen mutatott be. Murray épp csak megelőzte őt a világranglistán ezen a héten, de ez jövő héten vissza is változhat a korábbi felállásba. A skót sorozatban ötször kapott ki Federertől ezt az elődöntőt is beleszámítva, zsinórban tíz szettet bukott el, arról nem is beszélve, hogy épp egy éve tudta elvenni utoljára a svájci adogatását. Az első szettet egy hajszál döntötte el, a Federer ki tudta használni az egyik breaklabdáját és ez a szettet is jelentette. A második felvonásban viszont rövidítés döntött, parádés pontokkal, szép játékkal, igazi csúcstenisszel dőlt el egy nagyon szoros és színvonalas elődöntő 6:4, 7(8):6(6) eredménnyel.

Vasárnap este tehát Roger Federer és Novak Djokovic 41. találkozója következik, a tét a Career Golden Masters teljesítése vagy a világranglista második helye. Ami biztos, hogy mi nézők és teniszrajongók mindenképpen jól fogunk szórakozni.

Kiemelt kép forrása: wearetennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.